Πού βαδίζουμε;

ΧΩΡΙΣ000169

Η άγρια δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (4 Απριλίου 1968), στέρησε την ανθρωπότητα από μια μορφή ειρηνική. Το κήρυγμά του ήταν: Όχι βία. Γι' αυτό και τον αποκάλεσαν «ο φιλόσοφος της μη-βίας».

Όλο το έργο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πηγάζει από μια εσώτερη ανάγκη. Και η βράβευσή του με το Βραβείο Νόμπελ της Ειρήνης στάθηκε η μεγαλύτερη δικαίωση της πνευματικής του αξίας.

Το «Πού βαδίζουμε» είναι από τα χαρακτηριστικά του έργα. Τα πέντε άρθρα που ακολουθούν είναι από αυτό το βιβλίο και δείχνουν όλη τη μεγαλοψυχία του αδικοχαμένου ηγέτη.

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (Martin Luther King Jr) γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1929 στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

Με επιρροές από την «πολιτική ανυπακοή» και τη «μη βία», του Μαχάτμα Γκάντι, ξεκίνησε τον αγώνα, στις ΗΠΑ δημιουργώντας την οργάνωση «Συνδιάσκεψη της Χριστιανικής Ηγεσίας των Πολιτειών του Νότου» κατά των φυλετικών διακρίσεων. Αποκορύφωμα ο συγκλονιστικός λόγος του «Έχω ένα όνειρο» (28/8/1963).

Το 1964 του απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης. Δυστυχώς, στις 4/4/1968, θα δολοφονηθεί, αλλά έχοντας προλάβει να συγκινήσει και να προβληματίσει σχεδόν όλον τον κόσμο με το έργο του.

Βάρος 100 g
Διαστάσεις 11 × 16,5 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Μεταφραστής

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, , ,

Μήνας έκδοσης

Αύγουστος

Έτος Έκδοσης