Τεργιακή, Στέλλα

Η Στέλλα Τεργιακή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Στα δεκαπέντε της χρόνια μετακόμισε με την οικογένειά της στην Αθήνα, όπου διαμένει μέχρι σήμερα.
Από μικρή ηλικία έχει υπαρξιακές ανησυχίες. Την απασχολεί ο άνθρωπος, η δομή και η πνευματική εξέλιξή του και γενικά ό,τι τον περιβάλλει και τον συνθέτει. Η κριτική της ματιά απέναντι στα πράγματα, γίνεται πάντα μέσα από φιλοσοφικές και διερευνητικές διεργασίες, ακόμη δε με ανάλυση της υπερβατικής ανθρώπινης έκφρασης.
Έχει ασχοληθεί με το δοκίμιο, την ποίηση, αλλά και με την πεζογραφία. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο. Παράλληλα ασχολείται και με τη ζωγραφική. Έργα της παρουσιάστηκαν σε ομαδική έκθεση, καθώς επίσης διατίθενται όταν ζητηθούν, ή κατά παραγγελία. Ζωγραφίζει τοπία, πορτρέτα, ρεαλισμό, σουρεαλισμό και ό,τι άλλο εκφράζει την ψυχή της.
Στην επαγγελματική της καριέρα, εργάστηκε επί σειρά ετών στο χώρο της πληροφορικής όπου δίδαξε, αλλά και έγραψε εγχειρίδια χρήσης προγραμμάτων. Επίσης εργάστηκε σε πολυεθνική εταιρία γραφικών τεχνών, για μεγάλο χρονικό διάστημα, στο χώρο των πωλήσεων του marketing και των δημοσίων σχέσεων.
Σήμερα ασχολείται με τη ζωγραφική και την ποίηση, στοχεύοντας πάντα στην Ανθρωποκεντρική έκφραση, με απώτερο σκοπό την αφύπνιση της ψυχής, την ενεργοποίηση του Είναι, την εξέλιξη και την αναγέννηση.
Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.).
Η σελίδα που διατηρεί στο διαδίκτυο είναι: www.facebook.com/steriaki.

Δεν διατίθενται βιβλία στον παρόντα ιστότοπο.

Δεν βρέθηκαν τίτλοι.