Παπαϊωάννου, Χρήστος Ι.

Ο Χρήστος Ι. Παπαϊωάννου γεννήθηκε στο Ψηλό Χωριό της ορεινής Φωκίδας. Προέρχεται από πολύ παλαιά εκκλησιαστική οικογένεια, η αρχή της οποίας ανάγεται στην καρδιά της Τουρκοκρατίας γύρω στα 1650. Μετά το Δημοτικό Σχολείο του χωριού ήλθε στην Αθήνα για τη συνέχεια των σπουδών και για μόνιμη εγκατάσταση.

Υπηρέτησε στο Συνεταιρισμό της Εθνικής Τράπεζας τριάντα επτά χρόνια. Στα τριάντα απ’ αυτά κατείχε διευθυντικές, λογιστικές και διοικητικές θέσεις. Συνταξιοδοτήθηκε πριν από μερικά χρόνια.

Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία, την ιστορία, τη λαογραφία και το θέατρο, το οποίο παρακολουθεί συστηματικά και σε βάθος απ’ τα μαθητικά του ακόμη χρόνια. Ο κύριος όγκος των κειμένων του έχει δημοσιευτεί στο ιστορικό, λογοτεχνικό και λαογραφικό περιοδικό της Ρούμελης «Στερεά Ελλάς» με το οποίο συνεργάζεται τακτικά τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Από τις εκδόσεις Ιωλκός κυκλοφορούν τα βιβλία του: «Περιμένοντας την Ανάσταση (1940-1944)», «Αναρχικός κατηγορίας “Βήτα”», «Η οργή των βουνών», «Η πρώτη παράσταση», «Η ενέδρα και άλλες ιστορίες».

Απεβίωσε το 2020.

Βιβλία που διατίθενται στον παρόντα ιστότοπο:

Φίλτρα

4