Η ενέδρα και άλλες ιστορίες

12,00 9,60

978-960-426-926-6

12,00 9,60

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Ο Θέμος Βασιλάκης, νέος, γερός και ψυχωμένος, επιστρέφοντας απ’ τα Δρεστενά στο χωριό του, την ορεινή Φροξυλιά το 1947, έπεσε σε ενέδρα αγνώστων στη θέση τραμπαλούλα και σκοτώθηκε απ’ αυτούς επί τόπου!

Ποιος ή ποιοι, όμως, έστησαν τη θανατερή παγίδα στον ανύποπτο Θέμο με το τραγικό αυτό αποτέλεσμα;

Για να του στήσουν τη φάκα μακριά απ’ το χωριό εκεί, στην ξέφωτη τραμπαλούλα, πρέπει να ήξεραν ότι είχε πάει στα Δρεστενά ή και σε άλλο χωριό μακρύτερα και, έτοιμοι, τον περίμεναν να επιστρέψει…

Ποιος, όμως, εκτός απ’ τους δικούς του, γνώριζε ότι θα πήγαινε στα Δρεστενά ή και παραπέρα και το… κάρφωσε στους δολοφόνους του; Και επιτέλους, αυτός ή αυτοί που του στήσανε τη φονική ενέδρα, γιατί, άραγε, τον σκότωσαν;

Δύσκολες, τραγικές, αλλά και εύθυμες ιστορίες, γεμάτες ανθρωπιά και συναίσθημα, που ξεχωρίζει η ίδια η ζωή, μας παρουσιάζει με το δικό του ιδιαίτερο και εμπνευσμένο τρόπο, ο συγγραφέας Χρήστος Ι. Παπαϊωάννου στο νέο του βιβλίο.

Ο Χρήστος Ι. Παπαϊωάννου γεννήθηκε στο Ψηλό Χωριό της ορεινής Φωκίδας. Προέρχεται από πολύ παλαιά εκκλησιαστική οικογένεια, η αρχή της οποίας ανάγεται στην καρδιά της Τουρκοκρατίας γύρω στα 1650. Μετά το Δημοτικό Σχολείο του χωριού ήλθε στην Αθήνα για τη συνέχεια των σπουδών και για μόνιμη εγκατάσταση.

Υπηρέτησε στο Συνεταιρισμό της Εθνικής Τράπεζας τριάντα επτά χρόνια. Στα τριάντα απ’ αυτά κατείχε διευθυντικές, λογιστικές και διοικητικές θέσεις. Συνταξιοδοτήθηκε πριν από μερικά χρόνια.

Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία, την ιστορία, τη λαογραφία και το θέατρο, το οποίο παρακολουθεί συστηματικά και σε βάθος απ’ τα μαθητικά του ακόμη χρόνια. Ο κύριος όγκος των κειμένων του έχει δημοσιευτεί στο ιστορικό, λογοτεχνικό και λαογραφικό περιοδικό της Ρούμελης «Στερεά Ελλάς» με το οποίο συνεργάζεται τακτικά τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Από τις εκδόσεις Ιωλκός κυκλοφορούν τα βιβλία του: «Περιμένοντας την Ανάσταση (1940-1944)», «Αναρχικός κατηγορίας “Βήτα”», «Η οργή των βουνών», «Η πρώτη παράσταση», «Η ενέδρα και άλλες ιστορίες».

Απεβίωσε το 2020.

Βάρος 400 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

,

Μήνας έκδοσης

Νοέμβριος

Έτος Έκδοσης