Η οργή των βουνών

Εννέα πρόσωπα και δέκα ιστορίες

12,00 9,60

978-960-426-853-5

12,00 9,60

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

«Η οργή των βουνών» αντηχεί στην καρδιά της Ελλάδας από εννέα πρόσωπα και δέκα ιστορίες.

Εννέα πρόσωπα σημαντικά, που άφησαν ανεκτίμητη κληρονομιά στον τόπο τους και αγαπήθηκαν μέσ’ από τα κείμενά τους, τη ζωή τους, την προσφορά τους, το υψηλό τους ήθος.

Στο τέμπλο των ξεχωριστών αυτών Ανθρώπων –που με ιδιαίτερη αγάπη και τιμή φιλοτέχνησε ο συγγραφέας– παρεισφρέουν και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα, ιστορίες και πρόσωπα που σημάδεψαν την πατρίδα μας και τους ανθρώπους της σε δύσκολες χρονικά στιγμές.

Ο δημιουργός –μέσ’ από τις σελίδες του έργου του– μας κοινωνεί μια Ελλάδα που πρέπει να ξαναβρούμε μέσα μας, αποθέτοντας αντίδωρο στις καρδιές μας υψηλά ιδανικά και αξίες.

Ο Χρήστος Ι. Παπαϊωάννου γεννήθηκε στο Ψηλό Χωριό της ορεινής Φωκίδας. Προέρχεται από πολύ παλαιά εκκλησιαστική οικογένεια, η αρχή της οποίας ανάγεται στην καρδιά της Τουρκοκρατίας γύρω στα 1650. Μετά το Δημοτικό Σχολείο του χωριού ήλθε στην Αθήνα για τη συνέχεια των σπουδών και για μόνιμη εγκατάσταση.

Υπηρέτησε στο Συνεταιρισμό της Εθνικής Τράπεζας τριάντα επτά χρόνια. Στα τριάντα απ’ αυτά κατείχε διευθυντικές, λογιστικές και διοικητικές θέσεις. Συνταξιοδοτήθηκε πριν από μερικά χρόνια.

Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία, την ιστορία, τη λαογραφία και το θέατρο, το οποίο παρακολουθεί συστηματικά και σε βάθος απ’ τα μαθητικά του ακόμη χρόνια. Ο κύριος όγκος των κειμένων του έχει δημοσιευτεί στο ιστορικό, λογοτεχνικό και λαογραφικό περιοδικό της Ρούμελης «Στερεά Ελλάς» με το οποίο συνεργάζεται τακτικά τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Από τις εκδόσεις Ιωλκός κυκλοφορούν τα βιβλία του: «Περιμένοντας την Ανάσταση (1940-1944)», «Αναρχικός κατηγορίας “Βήτα”», «Η οργή των βουνών», «Η πρώτη παράσταση», «Η ενέδρα και άλλες ιστορίες».

Απεβίωσε το 2020.

Βάρος 330 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, ,

Μήνας έκδοσης

Μάρτιος

Έτος Έκδοσης