145 σκέψεις για την ατομική ευθύνη (ψηφιακή ανάγνωση)

1,50

978-960-640-040-7-DV

1,50

Ψηφιακή ανάγνωση - Διάρκεια: 15 ημέρες

Ποια είναι τα όρια της ατομικής ευθύνης, πότε το άτομο κρατά στα χέρια του τη δύναμη; Πώς πρέπει να ζούμε; Στην παρούσα έκδοση εκφράζονται 145 σκέψεις για τα παραπάνω ερωτήματα με σκοπό τον προβληματισμό του αναγνώστη.

***

Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η κρίση που βιώνουμε δεν είναι μονάχα οικονομική, αλλά –πρωτίστως– πολιτισμική.

Ο οικονομικός της αντίκτυπος είναι ο πιο ορατός, αφού επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητά μας.

Όμως, το υπόστρωμα της κρίσης αυτής αφορά τις νοοτροπίες μας, την εν γένει στάση μας απέναντι στην κοινωνία και τους άλλους.

Υπάρχουν, κατά βάση, δύο κατηγορίες σκέψης: Σύμφωνα με την πρώτη, για την κρίση φταίνε οι πολιτικοί, αυτοί που διαχειρίστηκαν με λάθος τρόπο τη διακυβέρνηση της χώρας μας και μας οδήγησαν ως εδώ (το ψάρι βρομάει από το κεφάλι. Άκουσα, μάλιστα, κάποιον να λέει: Εμείς δεν είμαστε ούτε τα λέπια).

Σύμφωνα με τη δεύτερη, όμως, ευθύνη έχουμε όλοι – ο κάθε ένας από εμάς ατομικά.

Οι παρούσες σκέψεις είναι αφιερωμένες στους δεύτερους, αφορούν, όμως –κυρίως– τους πρώτους.

***

Το πρώτο και δύσκολο είναι να έχεις την τόλμη να πεις την αλήθεια για τον εαυτό σου και πολλές φορές εναντίον του εαυτού σου (Ντίνος Χριστιανόπουλος).

***

Το δικαίωμα της ψηφιακής ανάγνωσης είναι διαθέσιμο (1,50 ευρώ για 15 ημέρες).

Ο Αντώνης Ξενάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και στο London School of Economics. Δικηγορεί στην Αθήνα από το 2004.

Πώς θα διαβάσετε online το βιβλίο

Η ψηφιακή ανάγνωση είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες που έχουν κάνει login στο λογαριασμό τους κι έχουν αγοράσει το δικαίωμα ψηφιακής ανάγνωσης.

  1. Δημιουργήστε ή συνδεθείτε στο λογαριασμό σας  κάνοντας click για εγγραφή ή σύνδεση εδώ.
  2. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας κι αγοράστε το βιβλίο επιλέγοντας «Ψηφιακή ανάγνωση» (όταν το βιβλίο διατίθεται σε έντυπη μορφή).
  3. Μετά την αγορά σας επισκεφθείτε ξανά αυτήν τη σελίδα και κάντε click στο αντίστοιχο κουμπί για να διαβάσετε online το βιβλίο.
  4. Μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε στην ενότητα «Ψηφιακές αναγνώσεις» του λογαριασμού σας και να δείτε όλα τα βιβλία που έχετε αγοράσει για ψηφιακή ανάγνωση.

Η σύνδεση στο λογαριασμό σας είναι υποχρεωτική για να μπορέσετε να αγοράσετε δικαιώματα για ψηφιακή ανάγνωση βιβλίων.