Κυριαζής, Χρήστος Α.

Ο Χρήστος Α. Κυριαζής, διδάκτωρ φιλοσοφίας, ζωγράφος, γλύπτης, χαράκτης, ποιητής, καραγκιοζοπαίχτης, γεννήθηκε το 1937 στα Πετράλωνα Μαυρομματίου Ιθώμης Μεσσηνίας. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Ecole des Βeaux Arts στο Παρίσι, Πλαστικές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Paris VIII κι Αισθητική και Φιλοσοφία της Τέχνης στη Σορβόννη. Εργάστηκε ως καθηγητής στα ΚΑΤΕΕ και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στην Ελλάδα και το Collège Hozaratora στη Γαλλία. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και του Γαλλικού Maison des Artistes.
Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και σε μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το 2009 ιδρύθηκε προς τιμήν του Μουσείο στην Αρχαία Μεσσηνία.
Τα έργα του Ο Καραγκιόζης στην Εξουσία, Ο Καραγκιόζης Φιλόσοφος, Οδύσσεια κι άλλα έχουν παιχθεί στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού (Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Σουηδία). Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια με θέμα τον Καραγκιόζη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από το 1970 και μετά ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στο Παρίσι.

Βιβλία που διατίθενται στον παρόντα ιστότοπο:

Φίλτρα

4