Νίκος Καββαδίας (Μαραμπού)

Ο μεγάλος εραστής της θάλασσας

8,00 6,40

960-426-243-2

8,00 6,40

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Το βιβλίο Νίκος Καββαδίας (Μαραμπού), του Άγγελου Βογάσαρη, είναι μια μελέτη για την πορεία, το έργο και τη ζωή του μεγάλου ποιητή και εραστή της θάλασσας. Αποτελείται από έντεκα κεφάλαια κι από φωτογραφικό επίμετρο.

Ο συγγραφέας, γνωστός κι έμπειρος μελετητής σε συνδυασμό με τη δόκιμη λογοτεχνική γραφή του, μας παρουσιάζει μία ευχάριστη κι ευκολονόητη μελέτη-έρευνα για την ποίηση, και το ρόλο της, του αλησμόνητου Μαραμπού. Ξεκινά από τους πρώτους στίχους του ποιητή, εμβαθύνει στα εκδοθέντα έργα του, τονίζει την αντιστασιακή χροιά των ποιημάτων του κι ολοκληρώνει με θέσεις και παρατηρήσεις αποδεικνύοντας τη μεγαλειότητα του έντεχνου λόγου του Νίκου Καββαδία.

Ο Άγγελος Βογάσαρης (1925-2006) γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ψυχολογία στο εξωτερικό. Αρχικά εργάστηκε ως διευθυντής στο Γυμνάσιο Πειραϊκού Συνδέσμου κι αργότερα διηύθυνε την Υπηρεσία Κοινής Αγοράς και Προώθησης Εργασιών της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας.

Το συγγραφικό του έργο αποτελείται από ποιητικές συλλογές, μελέτες, δοκίμια και μυθιστορήματα. Επίσης είχε συγγράψει θεατρικά έργα, όπου και παίχτηκαν από θιάσους με πρωταγωνιστές μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου.

Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Τιμήθηκε και διακρίθηκε πολλές φορές για το πλούσιο συγγραφικό του έργο.

Βάρος 250 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Σειρά

Άλλοι συντελεστές

Θέμα

, , ,

Μήνας έκδοσης

Ιούνιος

Έτος Έκδοσης