Η μάστιγα του ναζισμού

Τα εγκλήματα πολέμου του Γ΄ Ράιχ – 1939-1945

20,00 16,00

978-960-426-455-1

20,00 16,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Ένα κυριολεκτικά συγκλονιστικό βιβλίο, με περιγραφές που εντυπώνονται για πάντα στη μνήμη του αναγνώστη. Ένα έργο που πλέον θεωρείται κλασικό στο είδος του και αποτελεί το πιο σφοδρό «κατηγορητήριο» ενάντια στο ιδεολόγημα και τις ασυγχώρητες εγκληματικές πράξεις των ναζιστών.

Ο Βρετανός συγγραφέας με ακρίβεια και μεθοδικότητα παρουσιάζει τις ενέργειες εκείνες των μηχανισμών του αστυνομικού και στρατοκρατικού ναζιστικού καθεστώτος, οι οποίες μετέτρεψαν το μεγαλύτερο μέρος της Γηραιάς Ηπείρου σε μια πραγματική κόλαση που για πολλές γενιές πλήγωσε και χάραξε ανεξίτηλα τη ζωή των ευρωπαϊκών λαών. Αιτιολογεί και εξηγεί τους τρόπους τιμωρίας των υπεύθυνων αυτών των εγκλημάτων και θέτει μια σειρά από ηθικά και ανθρωπιστικά ζητήματα που συνοδεύουν τις ανθρώπινες υπάρξεις και στον παρόντα 21ο αιώνα.

Το έργο είναι αυξημένου ενδιαφέροντος και για το ελληνικό κοινό, καθώς εξετάζει διεξοδικά και την περίπτωση των ναζιστικών εγκλημάτων στα διεθνή θαλάσσια ύδατα, στηριγμένο κυρίως στην υπόθεση του ελληνικού εμπορικού πλοίου «Πηλεύς»: Τη μοναδική περίπτωση που Γερμανοί αξιωματικοί των υποβρυχίων καταδικάστηκαν σε θάνατο από στρατοδικείο και εκτελέστηκαν, για το έγκλημα της θανάτωσης με πολυβολισμούς των ναυαγών του πληρώματος ενός πλοίου που είχαν ήδη τορπιλίσει και βυθίσει.

Η επιχειρηματολογία και η πληθώρα των στοιχείων που παραθέτει ο συγγραφέας, καθιστούν το έργο διαχρονικά επίκαιρο και τροφοδοτούν την ανθρώπινη σκέψη με διαρκή προβληματισμό για τις συμπεριφορές του ανθρώπου απέναντι σε άλλους ανθρώπους.

Η ελληνική έκδοση συνοδεύεται και από επίμετρο ειδικής βιβλιογραφίας για τα ναζιστικά εγκλήματα στο έδαφος της Ελλάδας.

Ο Έντουαρντ Φρέντερικ Λάνγκλι Ράσελ, γνωστός επίσης με τον τίτλο του ως Λόρδος (2ος Βαρόνος) Ράσελ του Λίβερπουλ (Lord Russell of Liverpool), γεννήθηκε το 1895 και πέθανε το 1981. Υπήρξε ένας από τους πλέον διακεκριμένους νομικούς της στρατιωτικής δικαιοσύνης της πατρίδας του, όπως επίσης και συγγραφέας.

Υπηρέτησε και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και υπήρξε μέχρι το 1954 Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας των βρετανικών δυνάμεων κατοχής στη Δυτική Γερμανία (Βρετανική Στρατιά του Ρήνου), παρέχοντας την εμπειρία του στη σύνταξη των κατηγορητηρίων εναντίον των εγκληματιών πολέμου που δικάζονταν στην τότε Βρετανική Ζώνη Κατοχής.

Καρπός αυτής της ενασχόλησής του και των εκτεταμένων ερευνών του, από μια εξαιρετικά πλεονεκτική θέση μες στο ίδιο το γερμανικό έδαφος, είναι και το κλασικό πλέον στο είδος του έργο «Η μάστιγα του ναζισμού» (εκδόσεις Ιωλκός), το οποίο από τη στιγμή της πρώτης έκδοσής του και μέχρι σήμερα, αποτέλεσε το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις βιβλίο διεθνώς (best seller) γύρω από τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών.

Βάρος 700 g
Διαστάσεις 15 × 23 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Μεταφραστής

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Σειρά

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, , , , ,

Μήνας έκδοσης

Οκτώβριος

Έτος Έκδοσης