Η μικρασιατική εκστρατεία στον κυπριακό Τύπο

Η μαρτυρία του «Νέου Έθνους» – Νοέμβριος 1918-Σεπτέμβριος 1922

17,00 13,60

978-960-426-709-5

17,00 13,60

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Η συμβολή του Τύπου στη μελέτη διαφόρων όψεων της νεότερης Ιστορίας αποτελεί αναμφίβολα μια σημαντική ερευνητική παράμετρο. Μια εφημερίδα ή ένα περιοδικό δε χρησιμεύει τόσο στο να εξακριβωθούν επακριβώς μεγάλα γεγονότα όσο το να φωτιστεί ο αντίκτυπός τους στην κοινωνία, να αποκαλυφθούν λανθάνουσες ιδεολογικές τάσεις και γενικότερα το δημόσιο αίσθημα.

Αυτό κυρίως επιχειρείται και στο βιβλίο του μελετητή Χρήστου Αλεξάνδρου. Το «Νέον Έθνος», μια φιλοβασιλικού προσανατολισμού εφημερίδα στην κατεχόμενη από τους Βρετανούς Κύπρο, με έντονο το πνεύμα του μεγαλοϊδεατισμού καταγράφει βήμα προς βήμα τη Μικρασιατική Εκστρατεία καθώς και τις ενδοελληνικές εξελίξεις.

Η μελέτη των σελίδων του «Νέου Έθνους» επιφύλαξε διάφορα συμπεράσματα, αναμενόμενα και μη. Ταυτόχρονα αποκάλυψε την ένταση των επιδράσεων που τα γεγονότα είχαν στην Κύπρο, αφού οι Έλληνες του νησιού έκριναν την όλη συγκυρία ως πολύ ευνοϊκή για την Ένωσή τους με την Ελλάδα κι επεδίωξαν να σπρώξουν τις εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Χρήστος Αλεξάνδρου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1973. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές για τον Παρευξείνιο Χώρο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Έχει διδάξει σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα. Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους καθώς και σε περιοδικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Βάρος 510 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Σειρά

Άλλοι συντελεστές

Θέμα

, , , ,

Μήνας έκδοσης

Μάρτιος

Έτος Έκδοσης