Ράσελ Λόρδος του Λίβερπουλ (Lord Russell of Liverpool)

Ο Έντουαρντ Φρέντερικ Λάνγκλι Ράσελ, γνωστός επίσης με τον τίτλο του ως Λόρδος (2ος Βαρόνος) Ράσελ του Λίβερπουλ (Lord Russell of Liverpool), γεννήθηκε το 1895 και πέθανε το 1981. Υπήρξε ένας από τους πλέον διακεκριμένους νομικούς της στρατιωτικής δικαιοσύνης της πατρίδας του, όπως επίσης και συγγραφέας.

Υπηρέτησε και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και υπήρξε μέχρι το 1954 Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας των βρετανικών δυνάμεων κατοχής στη Δυτική Γερμανία (Βρετανική Στρατιά του Ρήνου), παρέχοντας την εμπειρία του στη σύνταξη των κατηγορητηρίων εναντίον των εγκληματιών πολέμου που δικάζονταν στην τότε Βρετανική Ζώνη Κατοχής.

Καρπός αυτής της ενασχόλησής του και των εκτεταμένων ερευνών του, από μια εξαιρετικά πλεονεκτική θέση μες στο ίδιο το γερμανικό έδαφος, είναι και το κλασικό πλέον στο είδος του έργο «Η μάστιγα του ναζισμού» (εκδόσεις Ιωλκός), το οποίο από τη στιγμή της πρώτης έκδοσής του και μέχρι σήμερα, αποτέλεσε το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις βιβλίο διεθνώς (best seller) γύρω από τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών.

Βιβλία που διατίθενται στον παρόντα ιστότοπο:

Φίλτρα

4