Οι προστάτες

Η αληθινή ιστορία της Αντίστασης

25,00 22,50

ISBN: 978-960-426-501-5

25,00 22,50

Προσθήκη στη wishlist Γίνεται προσθήκη Είναι στη wishlist
Κωδικός978-960-426-501-5 Κατηγορίες, Συγγραφέας:

Η επιτυχημένη και παραδοσιακή πλέον σειρά «Ιστορία» των εκδόσεων Ιωλκός, με θεματολογία που αφορά κυρίως στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες των Βαλκανίων, φθάνει στο 20ό αυτοτελές έργο της, με την τέταρτη έκδοση, συμπληρωμένη με νέα στοιχεία και ντοκουμέντα, του κλασικού βιβλίου «Οι Προστάτες» του ιστορικού ερευνητή και δημοσιογράφου Φοίβου Οικονομίδη.

Το ιστορικό έργο του Φ. Οικονομίδη πραγματεύεται την ιστορία της ελληνικής Εθνικής Αντίστασης με βάση τις διεθνείς εξελίξεις και τη διπλωματική δραστηριότητα των Συμμάχων την περίοδο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, του καταστρεπτικότερου στην ανθρώπινη ιστορία. Κατά την περίοδό του γεννήθηκε η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο που θα ανέτελλε μετά το τέλος του. Αυτό το όνειρο, η ελπίδα, κυρίευσε και τον ελληνικό λαό σχεδόν στο σύνολό του. Ήταν ουτοπικές ή είχαν πραγματική βάση οι προσδοκίες των ευρωπαϊκών λαών;  Σ’ αυτό το ερώτημα επιχειρεί έμμεσα ν’ απαντήσει η παρούσα έκδοση.

 Για τη συγγραφή του βιβλίου ο συγγραφέας-ερευνητής κινήθηκε σε δύο επίπεδα: Στην αρχειακή έρευνα, τη μελέτη διπλωματικών εγγράφων και στην προφορική μαρτυρία πρωταγωνιστών μιας εποχής. Και τις δύο αυτές πηγές τις συνδύασε με απόλυτη επιτυχία.

Με νηφαλιότητα, σχολαστική έρευνα και αντικειμενικότητα ο συγγραφέας με το έργο του συνεισφέρει τα μέγιστα στη Σύγχρονη Νεοελληνική Ιστορία παραδίδοντας στο αναγνωστικό κοινό και στους μελετητές μια ανεκτίμητη πηγή ντοκουμέντων και μια έρευνα για την αληθινή ιστορία της Εθνικής Αντίστασης.

Η έκδοση περιέχει συμπληρωμένη βιβλιογραφία, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό και ευρετήριο.

Ο Φοίβος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος, ερυενητής Υπ. διδάκτορας ιστορίας.

Βάρος 1000 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Θέμα

, , , ,

Σειρά

Άλλοι συντελεστές

Είδος

Βιβλίο

Μήνας έκδοσης

Δεκέμβριος

Έτος Έκδοσης