Δίκαιοι και Άδικοι πόλεμοι

Σκοποί, κανόνες, μέσα, εγκλήματα και θεωρία πολέμου – 428 π.Χ. – 2003 μ.Χ.

25,00 22,50

ISBN: 978-960-426-457-5

25,00 22,50

Εξαντλημένο

Προσθήκη στη wishlist Γίνεται προσθήκη Είναι στη wishlist

Ένα από τα πλέον σημαντικά και καλογραμμένα έργα του φοβερού αγώνα  της Σοβιετικής Ένωσης και της ναζιστικής Γερμανίας. Στο διεισδυτικό και κοινωνιολογικά αξεπέραστο κείμενο του Curzio Malaparte αποτυπώνεται κρυστάλλινα η ωριμότερη περιγραφή του τραγικού μεγαλείου της ανθρωποσφαγής στο Ανατολικό Μέτωπο.

Το 1941, ο Ιταλός δημοσιογράφος, πολιτικός διανοητής και πεζογράφος, Curzio Malaparte, υπήρξε ο μοναδικός πολεμικός ανταποκριτής που έστελνε τις ανταποκρίσεις του απευθείας από την πρώτη γραμμή, σε ολόκληρο το απέραντο Ανατολικό Μέτωπο. Η εκπληκτική ματιά του πάνω στις λεπτομέρειες και η βαθιά προσωπική γνώση της Σοβιετικής Ένωσης, οδήγησαν τη γραφή του στη διεισδυτικότερη εκτίμηση και κατανόηση της τρομερής σύγκρουσης των δύο κόσμων. 

Οι πολιτικές αναλύσεις του C. Malaparte οδήγησαν στο διωγμό του από τη μετωπική ζώνη της Ομάδας Στρατιών «Νότος» της Βέρμαχτ, έπειτα από προσωπική εντολή του Γκέμπελς, ενώ τέθηκε και σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Ιταλία. Επανήλθε στο Ανατολικό Μέτωπο το 1942, σε έδαφος που δε βρισκόταν υπό τη δικαιοδοσία των Γερμανών, αλλά εκεί όπου οι Φινλανδοί διεξήγαν ένα μέρος της επικής πολιορκίας του Λένινγκραντ. Ο συγγραφέας πίστευε πως η πολιορκία αυτή πρόσφερε το ιδανικό σκηνικό για να μελετηθούν τα φαινόμενα της αντίδρασης των εργατικών μαζών «στα ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα που έφερε στο προσκήνιο ο πόλεμος κατά της Σοβιετικής Ένωσης». 

Με μια συμπυκνωμένη και μεστή σκέψη που προηγείται κατά πολλές δεκαετίες της εποχής της, η ιδιοφυής προφητική και προκλητική γραφή του καταξιωμένου Ιταλού συγγραφέα C. Malaparte αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο κλασικό έργο «Οι πηγές του Βόλγα». Τα όσα γράφτηκαν στις σελίδες του,  αποτελούν ό,τι πιο γόνιμο γράφτηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η ελληνική έκδοση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό και ευρετήριο.

Αποσπάσματα:
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα, τον πρόλογο και μέρος της εισαγωγής του βιβλίου (pdf)
Δείτε το ευρετήριο του βιβλίου (pdf)

Διαβάστε:
Συνέντευξη του Michael Walzer στην εφημ. «Ελευθεροτυπία»

Ο Μάικλ Γουόλτσερ (Michael Walzer) είναι καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών στο Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών του Πανεπιστημίου του Πρίνστον. Ασχολείται επίσης με τη δημοσιογραφία και την πολιτική δράση. Πήρε ενεργό μέρος στο κίνημα για την αναγνώριση των πολιτικών δικαιωμάτων των Μαύρων και στο κίνημα κατά του πολέμου στο Βιετνάμ, και μέχρι σήμερα παρεμβαίνει σε όλα τα μείζονα πολιτικά γεγονότα του καιρού μας. Θεωρείται από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της σύγχρονης πολιτικής φιλοσοφίας. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία, μεταξύ των οποίων τα «Περί ανεκτικότητας» (Καστανιώτης, 1998) και «Η ηθική εντός και εκτός των συνόρων» (Πόλις, 2003). Το έργο του «Δίκαιοι και Άδικοι Πόλεμοι» (Ιωλκός, 2008) έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Βάρος 970 g
Διαστάσεις 15 × 23 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Μεταφραστής

Σειρά

Μήνας έκδοσης

Απρίλιος

Έτος Έκδοσης

Είδος