Από τον ΙΔΕΑ στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

17,00 13,60

960-426-315-3

17,00 13,60

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Το βιβλίο διαθέτει ένα ακατάλυτο προνόμιο. Το προνόμιο ότι γράφτηκε από έμπειρο δημοσιογράφο που έζησε τα γεγονότα. Αυτά που το καθιστούν αδιάψευστο ντοκουμέντο μιας κρίσιμης όσο και ιστορικής καμπής της Ελλάδας.

Πρωτοδημοσιεύθηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα Το Βήμα από καθήκον κι ανάγκη εξιστόρησης μιας εποχής, που κατέλιπε μόνο συμφορές στην Πατρίδα, πόνους και δάκρυα στο Λαό. Οι πρωταγωνιστές της 21ης Απριλίου, οι αντίθετοι, τα θύματα, αυτοί που εξαπατήθηκαν, αυτοί που υπέφεραν από τη δικτατορία, ελεύθερα και ανεμπόδιστα διατύπωσαν τις απόψεις τους. Όλες οι επιστολές συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο αυτό, όπως ακριβώς τις συνέταξαν οι αποστολείς κι όπως δημοσιεύθηκαν στην παραπάνω εφημερίδα. Χωρίς προκατάληψη, χωρίς παράλειψη οποιασδήποτε θέσης, γνώμης κι αντίθεσης.

Αυτά και μόνο τα στοιχεία αποτελούν ζώσα ιστορία. Καθιστούν το βιβλίο πολύτιμο και πειστήριο μιας τραγικής περιόδου, της Επταετίας, της οποίας τις επιπτώσεις όπως συμβαίνει σε περιόδους ασυδοσίας, εκτροπής και παρανομιών πλήρωσε (και ακόμη πληρώνει) ο λαός και η Δημοκρατία.

Ο Γιώργος Καράγιωργας (1919-2011) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Πάντειο ΑΣΠΕ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες και στα περιοδικά Επίκαιρα και Ταχυδρόμος.

Ως πολεμικός ανταποκριτής της εφημερίδας Έθνος κάλυψε τα πολεμικά γεγονότα από τα μέτωπα του Γράμμου, του Λιβάνου, του πολέμου των Επτά ημερών στο Ισραήλ και της Κορέας.

Υπήρξε μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με Βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών και Κρατικά Βραβεία.

Βάρος 580 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Σειρά

Άλλοι συντελεστές

Θέμα

, , , ,

Μήνας έκδοσης

Νοέμβριος

Έτος Έκδοσης