Στρατιώτης των SS

Μνήμες πολέμου και συνειδήσεις 1942-1945

22,00 17,60

960-426-380-3

22,00 17,60

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Το βιβλίο είναι η προσωπική αφήγηση της ζωής του συγγραφέα κατά τα χρόνια του πολέμου, τα οποία πέρασε πρώτα ως μαθητής και μετά ως μέλος των Waffen SS, στα οποία κατετάγη στην αρχή του 1943 και σε ηλικία δεκαεπτά ετών. Επί ενάμιση χρόνο ο συγγραφέας πολέμησε ως πολυβολητής στο 11ο Ορεινό Σύνταγμα της 6ης Μεραρχίας SS-Nord.

Το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του το πέρασε στις αρκτικές και υποαρκτικές περιοχές της Σοβιετικής Καρελίας και της Φινλανδίας, ενώ αργότερα πολέμησε στα δυτικά σύνορα του Γ΄ Ράιχ. Το βιβλίο αυτό, γραμμένο με τρόπο έντιμο, ευθύ και θαρραλέο, αποτελεί ένα πολύτιμο δώρο για τον ιστορικό και το μελετητή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και μια πολύτιμη προσθήκη στην εργογραφία, παρέχοντάς μας μια ολοκληρωμένη εικόνα των χαρακτηριστικών, τα οποία μετέτρεψαν τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις σ' έναν επίφοβο και σκληρό αντίπαλο. Ο αναγνώστης θα εκτιμήσει, αλλά και θα απολαύσει την εξαιρετικά λεπτομερή, και ταυτόχρονα απόλυτα ακριβή, περιγραφή των πολεμικών επεισοδίων.

Ο Johann Voss (Γιόχαν Βος) γεννήθηκε στη Γερμανία στα μέσα της δεκαετίας του ’20. Σε ηλικία 17 ετών κατατάχθηκε εθελοντικά στις μάχιμες μονάδες των SS (Waffen-SS) του Γ΄ Ράιχ. Πολέμησε τους Σοβιετικούς στη Βόρεια Καρελία με την 6η Μεραρχία SS-Nord, την περίοδο 1943-44, και τους Αμερικανούς, το 1945, στην Αλσατία της Γαλλίας. Αιχμαλωτίστηκε το 1945 από τα Συμμαχικά Στρατεύματα και παρέμεινε σε στρατόπεδο αιχμαλώτων για δύο έτη (1945-46).

Μεταπολεμικά επέστρεψε στη Γερμανία, όπου παντρεύτηκε κι άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου. Το 2002 εκδίδεται για πρώτη φορά στην Αμερική το βιβλίου του «Στρατιώτης των SS», που βασίζεται στις πολεμικές εμπειρίες του, που στην αρχική τους μορφή γράφτηκαν κατά την περίοδο της αιχμαλωσίας του.

Βάρος 780 g
Διαστάσεις 15 × 23 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Μεταφραστής

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Σειρά

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, , , , , ,

Μήνας έκδοσης

Ιούνιος

Έτος Έκδοσης