Μνήμες της Kατοχής

16,00 12,80

960-426-305-6

16,00 12,80

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Οι Μνήμες της Κατοχής αποτελούν ένα συνδυασμό χρονικού και λευκώματος. Αιτία η προσωπική γραφή του Ηλία Ν. Φέρτη και η εικαστική του δημιουργία. Αφορμή τα βιώματά του στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Ελλάδα.

Το βιβλίο απαρτίζεται από δύο μέρη: Από 231 σελίδες, όπου ο συγγραφέας παραθέτει τις δυσκολίες, την εξαθλίωση, την προδοσία, αλλά και τον αγώνα για την απελευθέρωση από τον κατακτητή και από τις υπόλοιπες 60 σελίδες, όπου παρατίθεται πλούσια εργογραφία από τις εικαστικές του δημιουργίες εκείνης της περιόδου.

Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να θυμούνται, αλλά και να γνωρίζουν μία από τις δυσκολότερες περιόδους του Ελληνισμού τον περασμένο αιώνα. Η έκδοση συνοδεύεται από αναλυτικό ευρετήριο ονομάτων των πρωταγωνιστών και δευτεραγωνιστών της Κατοχής.

Ο Ηλίας Ν. Φέρτης γεννήθηκε στη Λαμία το 1906 και πέθανε στην Αθήνα το 1987. Διακεκριμένος γλύπτης και ζωγράφος, θήτευσε, μεταξύ άλλων, στο Νίκο Λύτρα και τον Κωνσταντίνο Παρθένη, ενώ υπηρέτησε ως καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Υπήρξε προσωπικός φίλος του Άρη Βελουχιώτη κι έλαβε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ως ζωγράφος δημιούργησε τα πορτρέτα όλων των πρωταγωνιστών του Βουνού.

Το εικαστικό έργο του έγινε δέκτης πολλών διακρίσεων, όπως το Δίπλωμα Τιμής της Έκθεσης Κεραμικής στις Κάνες, ενώ και ως συγγραφέας με το βιβλίο «Συνομιλία με την Ειρηνέλα» τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Βάρος 520 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Σειρά

Άλλοι συντελεστές

Θέμα

, , , ,

Μήνας έκδοσης

Ιούλιος

Έτος Έκδοσης