Βιετνάμ

Ο πόλεμος που δε γράφτηκε

15,00 13,50

ISBN: 960-426-269-9

15,00 13,50

Προσθήκη στη wishlist Γίνεται προσθήκη Είναι στη wishlist
Κωδικός960-426-269-9 Κατηγορίες, Συγγραφέας:

Το βιβλίο παρουσιάζει μέσα από την προσωπική μαρτυρία του συγγραφέα, τον τραγικό κι απάνθρωπο πόλεμο του «ΝΑΜ». Σελίδα σελίδα καταγράφονται οι σκοπιμότητες που οδήγησαν τις ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ, καθώς και οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες πολέμησε ο κάθε στρατιώτης. Βήμα προς βήμα ξετυλίγονται οι κοινωνικές και ταξικές ανισότητες και η βαρβαρότητα που επικράτησαν στο στρατό των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών του στο «ΝΑΜ».

Ο Ιάκωβος Μπισκίνης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το άλμα εις ύψος, όπου διακρίθηκε.
Στην πρώτη μεταπολεμική Βαλκανιάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και αποθεώθηκε από τους χιλιάδες θεατές που είχαν κατακλύσει το Παναθηναϊκό Στάδιο. Στους αγώνες της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, κέρδισε την πρώτη θέση, αφού υπερίσχυσε του διάσημου Αμερικανού χρυσού Ολυμπιονίκη άλτη Τσάρλεϊ Ντούμας, με επίδοση 2,11μ.
Στη δεκαετία του ’60 μετοίκησε στις ΗΠΑ. Υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό και πολέμησε στο Βιετνάμ πολλά χρόνια, όπου έζησε τραγικές κι απάνθρωπες στιγμές.
Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας. Πήρε Μπάτσελορ και Μάστερ από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο. Επίσης, Μάστερ στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας. Έχει διδακτορικό στη διεθνή οικονομία, στο διεθνές μάρκετινγκ και στις διεθνείς μεταφορές. Εργάστηκε ως γενικός διευθυντής σε διάφορες εταιρίες της Αμερικής.

Βάρος 870 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Θέμα

,

Σειρά

Άλλοι συντελεστές

Είδος

Βιβλίο

Έτος Έκδοσης