Το ολίσθημα του Τσόρτσιλ

Οι επιχειρήσεις στο Αιγαίο, Κως-Λέρος 1943

28,00 22,40

978-960-426-434-6

28,00 22,40

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Βιβλίο μεγάλου ενδιαφέροντος, το οποίο καλύπτει τα γεγονότα μιας εξαιρετικά αποφασιστικής και κρίσιμης περιόδου στη νεότερη ελληνική ιστορία. Πράγματι, το «Ολίσθημα του Τσόρτσιλ, οι Επιχειρήσεις στο Αιγαίο, Κως - Λέρος 1943», του Άντονι Ρότζερς, εξετάζει και αναλύει σε βάθος και με επιμονή στις λεπτομέρειες, όλα τα γεγονότα τα οποία πλαισίωσαν το συμμαχικό «φιάσκο» στα Δωδεκάνησα και τη Σάμο, το φθινόπωρο του 1943.

Το έργο του Ρότζερς είναι ο ώριμος καρπός μιας εξαίρετης ερευνητικής προσπάθειας στις βρετανικές, γερμανικές και ιταλικές πηγές, καθώς και απανωτών επισκέψεων και περιηγήσεων του ίδιου του συγγραφέα στους τόπους των σκληρών μαχών στα ελληνικά νησιά. Αποτελεί την πλέον τεκμηριωμένη μέχρι σήμερα καταγραφή αυτών των γεγονότων και συμβάλλει στη γνώση του ελληνικού κοινού και στον εμπλουτισμό της βιβλιογραφίας της νεότερης ελληνικής ιστορίας κατά τρόπο ανεπανάληπτο. Η ελληνική έκδοση, επιμελημένη ιδιαίτερα ιστορικά και στρατιωτικά, είναι εμπλουτισμένη με άφθονο υλικό φωτογραφιών (σε 32 σελίδες) που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών και αερομαχιών ή και λίγο μετά., καθώς και με πληρέστατο εκτενές ευρετήριο κύριων ονομάτων και στρατιωτικών μονάδων. Στις σελίδες του έργου επισημαίνεται και τονίζεται από το συγγραφέα η συμβολή τού «ελληνικού παράγοντα» στην όλη συμμαχική προσπάθεια, τόσο των ελληνικών δυνάμεων που συνεπικουρούσε τότε στους Βρετανούς, όσο και των κατοίκων των νησιών και ιδιαίτερα της Κω, της Λέρου και της Καλύμνου.

Τα ηρωικά κατορθώματα, όπως το μοναδικό στα παγκόσμια ναυτικά χρονικά επίτευγμα του ελληνικού αντιτορπιλικού «Αδριάς» και η συμβολή των Ελλήνων κατοίκων στη σωτηρία και φυγάδευση πάμπολλων Συμμάχων μαχητών, αποτελούν μέσα στις σελίδες του βιβλίου επιπλέον τρανταχτές αποδείξεις της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης και της συμβολής στον κοινό συμμαχικό αγώνα κατά του ολοκληρωτισμού.

Ενα βιβλίο -σταθμός!

Ο Βρετανός Άντονι Ρότζερς, έζησε και μεγάλωσε στη Μάλτα, όπου μάλιστα αργότερα υπηρέτησε στη βάση του σώματος των Βασιλικών Πεζοναυτών. Την περίοδο 1980-1990, ως ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ, κάλυψε παγκοσμίως μια σειρά πολεμικών συγκρούσεων. Το βαθύ ιστορικό ενδιαφέρον του για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τον έχει οδηγήσει μέχρι τώρα στην ολοκλήρωση των έργων: «Battle over Malta» (Η μάχη πάνω από τη Μάλτα) και του βιβλίου με τον τίτλο: «Το ολίσθημα του Τσόρτσιλ» (Churchill’s Folly).