Το χρονικό μιας τραγωδίας 1945-1949 (ψηφιακή ανάγνωση)

2,30

960-426-093-6-DV

2,30

Ψηφιακή ανάγνωση - Διάρκεια: 45 ημέρες

Το βιβλίο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως τα δραματικά γεγονότα που αιματοκύλισαν την Ελλάδα και αφάνισαν το άνθος των παιδιών της.

Εκατοντάδες ονόματα παρελαύνουν από τη σκηνή του τρόμου και απομυθοποιούνται πρόσωπα και καταστάσεις. Εικόνες φρίκης και τρόμου ζωντανεύουν ύστερα από τόσα χρόνια και για πρώτη φορά δίνονται στη δημοσιότητα οι εσωτερικές αντιπαλότητες του ΚΚΕ. Ο ηγεμονισμός και ο μεσσιανισμός, ο άνευ προηγουμένου τρόπος εξόντωσης του συντρόφου από τους συντρόφους, οδήγησαν χιλιάδες ήρωες στην εξαθλίωση και τον αφανισμό. Βήμα προς βήμα καταγράφει τα γεγονότα ο Αλέκος Κουτσούκαλης και με την αντικειμενικότητα που τον διακρίνει, ξαναζωντανεύει όλη την τραγωδία του Εμφυλίου Πολέμου, τη μετέπειτα εξέλιξη του δράματος στην υπερορία, κατονομάζοντας τους θύτες και τα θύματα. Το Χρονικό αποτελεί την απαρχή της ιστορίας μας που δεν γράφηκε ακόμη.

Ο Αλέκος Κουτσούκαλης γεννήθηκε στην Ελάτη Άρτας το 1919. Ιστορικός, διδάκτορας της Φιλοσοφίας της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Τασκένδης, έχει στο ενεργητικό του πλούσιο ιστορικό, δοκιμιακό και λογοτεχνικό έργο. Μεταξύ άλλων, έχει με επιτυχία συγγράψει τα εξής: «Η επίδραση των ιδεών του Β. Ι. Λένιν στην Ελλάδα» (1970), «Ο ιστορικός υλισμός», «Επιστημονική θεωρία της κοινωνικής εξέλιξης» (1980), «Η Εθνική Αντίσταση του Νομού Άρτας 1940-45» (δίτομο. 1983/1985) και την «Ιστορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα» (τρίτομο, 1989-1990).

Τιμήθηκε με τα μετάλλια Λένιν (1970) και Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 (1987).

Είδος

Αριθμός Σελίδων

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Σειρά

Άλλοι συντελεστές

Θέμα

, , , ,

Μήνας έκδοσης

Οκτώβριος

Έτος Έκδοσης

Τρέχουσα έκδοση

Β΄

Ημερομηνία τρέχουσας έκδοσης

Απρίλιος (2004)

Πώς θα διαβάσετε online το βιβλίο

Η ψηφιακή ανάγνωση είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες που έχουν κάνει login στο λογαριασμό τους κι έχουν αγοράσει το δικαίωμα ψηφιακής ανάγνωσης.

  1. Δημιουργήστε ή συνδεθείτε στο λογαριασμό σας  κάνοντας click για εγγραφή ή σύνδεση εδώ.
  2. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας κι αγοράστε το βιβλίο επιλέγοντας «Ψηφιακή ανάγνωση» (όταν το βιβλίο διατίθεται σε έντυπη μορφή).
  3. Μετά την αγορά σας επισκεφθείτε ξανά αυτήν τη σελίδα και κάντε click στο αντίστοιχο κουμπί για να διαβάσετε online το βιβλίο.
  4. Μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε στην ενότητα «Ψηφιακές αναγνώσεις» του λογαριασμού σας και να δείτε όλα τα βιβλία που έχετε αγοράσει για ψηφιακή ανάγνωση.

Η σύνδεση στο λογαριασμό σας είναι υποχρεωτική για να μπορέσετε να αγοράσετε δικαιώματα για ψηφιακή ανάγνωση βιβλίων.