Θάλαττα θάλαττα ω Φως

Ποιητική σύνθεση

10,00 8,00

978-960-426-898-6

10,00 8,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Η ζωή κι ο θάνατος είναι μια ατέλειωτη υλική ζύμωση, τροφή, στολισμός και οι λέξεις, ανθοί για τη δόξα της υποτιθέμενης ψυχής. Οι λέξεις, η μία κοντά στην άλλη, δεν είναι λέξεις, είναι σφαίρες, κραυγές, σπαθιές, πότε στο νερό, πότε στο ύδωρ που διαφέρει από το νερό. Το νερό ξεδιψά, ενώ το ύδωρ αναβαπτίζει κι ανασταίνει.

Το ύδωρ είναι η Ελλάδα που έδωσε φως στον κόσμο, το νερό είναι η Ελλάδα του σήμερα. Η θάλαττα δεν είναι το ίδιο με τη θάλασσα. Η θάλασσα είναι για να ταξιδέψεις, να κάνεις διακοπές και μπάνιο, ενώ η θάλαττα είναι όταν φτάσεις σε κείνο που αναζητούσες, δηλαδή το τέρμα που είναι νέα αρχή.

Ο Χαράλαμπος Π. Λειψός γεννήθηκε στην Κάτω Ζώδια της Κύπρου, σήμερα υπό τουρκική κατοχή. Είναι διδάκτωρ νομικών (LL.D.) και διδάκτωρ πολιτικών επιστημών (Ph.D.). Δίδαξε στα πανεπιστήμια του Bordeaux και του Oran. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, εργάστηκε ως δικηγόρος, διηύθυνε μια καθημερινή κυπριακή εφημερίδα κι έκτισε ένα εργοστάσιο μηχανέλαιων στη βιομηχανική ζώνη Λάρνακας. Απογοητευμένος από την πολιτική των στασιμοτήτων, επέστρεψε στη Γαλλία, δικηγόρησε πάνω από τριάντα χρόνια και τώρα είναι δικηγόρος ε.τ. Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερις ποιητικές συλλογές του στα ελληνικά, δέκα ποιητικές συλλογές στα γαλλικά κι ένα βιβλίο τέχνης. Εκτός τη νομική επιστήμη και τη λογοτεχνία, είναι και ζωγράφος με δημιουργία πέραν των 1.500ων έργων, μέρος των οποίων παρουσιάζεται σε πολλά βιβλία τέχνης και δημοπρασιών.

Βάρος 400 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

,

Μήνας έκδοσης

Μάρτιος

Έτος Έκδοσης