Κασσάνδρα και άλλες αλήθειες

Ποιήματα

10,00 9,00

978-960-640-218-0

10,00 9,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:
  • Απόσπασμα

Μια βαθιά προσωπική ανθολογία με καθολικές προεκτάσεις, καθώς αναφέρεται στις ανθρώπινες σχέσεις, τη γυναικεία ταυτότητα και την ελληνική πολιτιστική ταυτότητα στον σύγχρονο κόσμο.
Μέσα από ζωηρές μεταφορές και μυθολογικές αναφορές, τα ποιήματα της Κίρας Καρνέζη αντιμετωπίζουν συναισθηματικά θέματα από το τραύμα, την απώλεια και τον έρωτα μέχρι τη σύγχρονη μετανάστευση αλλά και την πολιτική αντίσταση. Ερωτήματα περί ιστορίας και προόδου πλέκονται μέσα από στίχους που ασχολούνται με την ηθική και την αναπόφευκτη θνητότητα.
Φωτεινά σημεία όπως η ανθεκτικότητα, η ανάπτυξη μέσα από τον πόνο και οι κλήσεις για αυτογνωσία και απελευθέρωση από εσωτερικούς ή εξωτερικούς περιορισμούς ενώνουν αυτήν τη συλλογή και καθιστούν την Κίρα μια ισχυρή ελληνική γυναικεία φωνή.

 

Η Κίρα Καρνέζη είναι ποιήτρια και συγγραφέας που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Κατέχει τίτλους σπουδών στη Νομική και στην Ψυχολογία. Αντλεί από τη γνώση της αρχαίας και της σύγχρονης κουλτούρας για να διερευνήσει τα θέματα της ταυτότητας και των διαπροσωπικών σχέσεων. Όταν δε γράφει, της αρέσει να περνά χρόνο με την οικογένειά της και να κάνει βόλτες με τον σκύλο της. Η ίδια ζει πλέον στην Αγγλία, γεγονός που διαμορφώνει την οπτική της γύρω από τη σύγχρονη ζωή. Η Κασσάνδρα και άλλες αλήθειες είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.