Το δικό σου το μελάνι

Ποιήματα

10,00 9,00

978-960-640-217-3

10,00 9,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:
  • Απόσπασμα

Το μελάνι αποτελούσε ανέκαθεν το μέσον, όταν θέλουμε να αποτυπώσουμε κάτι στο χαρτί. Ως υλικό όμως, είναι από μόνο του ανεπαρκές για να συμβεί ετούτο. Χρειάζεται πάντα τη γέννηση μιας ιδέας ή μιας σκέψης για την καταγραφή.

Οι ιδέες, ως γνωστόν, συνεχώς επεκτείνονται και η καθεμία απαιτεί την ιδιαίτερη γραφή της. Η ανάγκη, λοιπόν, της έκφρασης μιας ιδέας είναι για τον γράφοντα η αρχή, το μελάνι ως υλικό μπορεί να είναι το μέσον, αλλά το «μελάνι» των ανθρώπων ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε η κινητήριος δύναμη, επειδή οι άνθρωποι θα είναι πάντοτε εκείνοι που θα προτρέπουν, θα υποστηρίζουν, θα επικοινωνούν με το έργο ενός δημιουργού και εντέλει, θα το αποδέχονται.

Έτσι, λοιπόν και η Μέλλω Αγορίτση-Καλομέρα χρησιμοποιώντας το «μελάνι» των ανθρώπων, μεταφέρει στο χαρτί, τις σκέψεις, τις ιδέες, τα συναισθήματά της και τα μοιράζεται με όλους εμάς.

Η Μέλλω Αγορίτση-Καλομέρα γεννήθηκε στον Βόλο το 1948. Έζησε τα παιδικά της χρόνια στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, από όπου και κατάγεται. Είναι Οικονομολόγος πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα προτού επιστρέψει στον Βόλο, όπου και κατοίκησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, παντρεμένη με τον συμβολαιογράφο Βόλου Γεώργιο Καλομέρα. Έχει δύο κόρες. Έχουν εκδοθεί τέσσερις ποιητικές συλλογές της και μία νουβέλα. Είναι τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ), της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Δ.Ε.Ε.Λ.), της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ) και του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (Κε.Βι.Μα.Συ.). Η συλλογή της Ασίγαστες διαδρομές βραβεύτηκε το 2014 στο 30ό Πανελλήνιο Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας στη Σαλαμίνα που διεξήχθη σε συνεργασία με τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων και Το άνοιγμα της μπουκαμβίλιας έλαβε βραβείο από τη Δ.Ε.Ε.Λ. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, στον τοπικό τύπο και σε ανθολογίες κι επετειακές εκδόσεις. Τον Ιανουάριο του 2021 συμμετείχε στο Διεθνές Forum Ποίησης της Τυνησίας. Αναφορά στο έργο της γίνεται στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Χάρη Πάτση (τόμοι 26, 29, 30) και στην έκδοση 21ος Αιώνας – Θεσσαλία – Προσωπικότητες Ελληνισμού, τόμος Α΄ του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού.

Βάρος 180 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, , , , ,

Μήνας έκδοσης

Ιούνιος

Έτος Έκδοσης

Ενιαία τιμή βιβλίου

ΝΑΙ