Θάλασσα από φως

Οικοποιητική ωκεανών

12,00 9,60

978-960-640-032-2

12,00 9,60

Σε απόθεμα

SKU978-960-640-032-2 Categories, Brand:
Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Η δημιουργός, στην εισαγωγή της τρίγλωσσης έκδοσης, εξομολογείται: «Είχα το προνόμιο να αφιερώσω πέντε χρόνια από την ευρωπαϊκή μου καριέρα στην έρευνα και καινοτομία για τις θάλασσες. Ζωτικά οικοσυστήματα, πάντα υπό ανακάλυψη, και όλο και πιο απειλούμενα, συνεχίζουν να μας χαρίζουν ζωή… Ήταν τα εκπληκτικά χρόνια 2014-2019 που οι ωκεανοί κατέκτησαν τη θέση που τους ανήκει στην παγκόσμια στρατηγική ατζέντα. Τότε κατάλαβα ότι έφερα μέσα μου την θάλασσα… Πήρα τις λέξεις μου και τα χρώματά μου και τα έτριψα να βγάλω κάτι από το μεδούλι τους όπως μας δίδαξε ο Ελύτης που παραφράζω "Από σένα η θάλασσα εξαρτάται…"».

Η Βούλα Μέγα είναι διδάκτωρ πολεοδομίας, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της Γαλλικής Σχολής Γεωγραφικών Επιστημών και του Γαλλικού Ινστιτούτου Πολεοδομίας όπου έλαβε το DEA της και το διδακτορικό της δίπλωμα στην πολεοδομία και χωροταξία. Οι μεταδιδακτορικές της σπουδές περιλαμβάνουν έρευνα σε περιφερειακή πολιτική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Οικονομία Περιβάλλοντος και Ανάλυση Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.Το 2016 επιλέχθηκε από το Harvard Kennedy School of Government για ένα πρόγραμμα ηγετικής αριστείας.

Πολίτης του κόσμου με αφετηρία την Ελλάδα, διετέλεσε διευθύντρια έρευνας για τις πόλεις και την κοινωνική συνοχή στο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα στο Δουβλίνο και εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στο Παρίσι, για τη στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης. Από το 2001, είναι στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εργάζεται στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας, στις Βρυξέλλες.

Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων, δοκιμίων και άρθρων που εκδόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΟΗΕ, την UNESCO, τον ΟΟΣΑ και διεθνείς εκδοτικούς οίκους, κυρίως τον Sprin­ger, στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά. Έχει επίσης δημοσιεύσει τρεις ποιητικές συλλογές και εκθέσει σχέδια, ακουαρέλες και φωτογραφίες. Μία έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εστίασε στην καλλιτεχνία της για τις ευρωπαϊκές πόλεις.

Βάρος 250 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, , ,

Μήνας έκδοσης

Οκτώβριος

Έτος Έκδοσης