Μικρές λέξεις

Ποιήματα

10,00 9,00

978-960-640-211-1

10,00 9,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:
  • Απόσπασμα

Οι Μικρές λέξεις γεννήθηκαν από μια συζήτηση µε μεγάλα νοήματα και μπόλικη αγάπη. Για τον ποιητή δε χρειάζονται λέξεις ευφάνταστες, λαμπερές και περίπλοκες, που θαμπώνουν νοήματα, που μπερδεύουν τη γλώσσα, το μυαλό. Λέξεις μικρές χρειάζονται µε βάθος και ουσία. Γιατί, ό,τι θέλεις να εκφράσεις, χρειάζεται µόνο απόφαση και πυγμή να το στηρίξεις.

Η συλλογή συμπυκνώνει συναισθήματα και σκέψεις που καταγράφονται µε λέξεις µικρές. Μεγάλα νοήματα κι αναζητήσεις που είχαν ριζώσει µε το πέρασμα του καιρού στο ασυνείδητο και βρήκαν έκφραση στους στίχους. Αποκτώντας πια μια συνειδητή υπόσταση έγιναν επιλογή.

Οι Μικρές λέξεις, τελικά, είναι η επιλογή έκφρασης της αμεσότητας για κείνα που πολλές φορές τα λόγια δεν αρκούν, για κείνα που δύσκολά παραδέχεσαι ακόμα και στον εαυτό σου, για όλα όσα δε σε αφήνει ο εγωισμός να αποδεχτείς μπροστά στους άλλους. Είναι η παρότρυνση να βγεις από τον εαυτό που σε περιορίζει.

 

 

 

Ο Δημήτρης Καραγιάννης γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στη Νεάπολη Εξαρχείων. Από το 1989 ζει στην Αγία Παρασκευή. Σπούδασε στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αθήνας από όπου έλαβε Master στην Πολιτική Επιστήμη το 2006. Εργάζεται στον τομέα της Επικοινωνίας και της Διαφήμισης για περισσότερα από 15 χρόνια. Οι «Μικρές λέξεις» (εκδόσεις Ιωλκός, 2024) είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.

Βάρος 150 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, , , , ,

Μήνας έκδοσης

Μάιος

Έτος Έκδοσης

Ενιαία τιμή βιβλίου

ΝΑΙ