Τα κατά μέθεξιν δύσφραστα

Ποίηση

10,00 8,00

978-960-640-099-5

10,00 8,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:
  • Απόσπασμα

Η παρούσα συλλογή αποτελείται από τρεις ενότητες με ενενήντα (90) εν συνόλω ποιήματα, ήτοι: Τα αμφιδήριτα του νου, Τα άρρητα του λόγου, Τα ένδοξα του αγώνα.

Στις δύο πρώτες ενότητες εκφράζονται σκέψεις και στοχαστικά νοήματα, που αντλήθηκαν μέσα από το φιλοσοφικό, οντολογικό και νοητικό πεδίο καθώς και τον ιστορικό λόγο και χρόνο. Ενώ στην τρίτη ενότητα γίνεται μια ωδη- πορική λυρική προσπάθεια, διάσωσης μνήμης και παραδόσεων, με σύμβολα και αναφορές, σε ηρωικές μορφές του ένδοξου αγώνα, για την Ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία.

Τα θέματα εκτείνονται σε τοπία πέραν της γνώσης και απασχολούν την ανθρώπινη ύπαρξη και διανόηση διαχρονικά. Οι έμμετρες σκέψεις καλύπτουν επίσης, μια ευρεία γκάμα ιδεών, που μπορεί ν’ αποτελέσουν, μια καλή αφορμή, για νέες αναζητήσεις από τον αναγνώστη, για τον αισθητό και νοητό υπερβατικό κόσμο, που μας περιβάλλει. Τούτο γιατί αναμφίβολα, όσο πιο νωρίς μάθει κανείς να διευρύνει το λόγο, το νου, τις ιστορικές μνήμες και τις αισθήσεις του γενικότερα, τόσο περισσότερο σύμπαν θα μπορέσει να χωρέσει τελικά μέσα του, κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ο Κώστας Μασούρας γεννήθηκε στην Κεχρινιά Αμφιλοχίας, σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία. Εργάσθηκε για λίγο στον Ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια στον Δημόσιο (Υπουργείο, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών) όπου υπηρέτησε ως Διευθυντής στους τομείς της Περιφερειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Χρηματοπιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, καθώς και ως Γενικός Διευθυντής στους τομείς της α) Οικονομικής Πολιτικής και β) της Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων, απ’ όπου και αφυπηρέτησε.

Εργάσθηκε, επίσης επί μακρόν, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (ΜΕ- Α-ΕΕ), στις Βρυξέλλες, ως προϊστάμενος του τομέα Οικονομικής Πολιτικής, ενώ για έξι χρόνια ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), στο Λουξεμβούργο, ως εκπρόσωπος της Ελλάδος.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική, τη μουσική και την ορειβασία.

Έχει δημοσιεύσει και φιλοτεχνήσει ποιητικές του συλλογές με τίτλους, Ανθοϊάματα ζωής, Άρρητες αντιστίξεις, Αντίδωρα ψυχής, Αντερείσματα ελπίδας, Δημόσια και κοινωφελή, Αμφιφανή και αειφανή, Εσπερινά απόστιχα, Αχτίδες αθανασίας, Προσεγγίσεις: Με τη σημαντική των εννοιών και της τέχνης (χαϊκού) και μελοποιήσει ποιήματά του, τα οποία περιλαμβάνονται σε δώδεκα CD με τίτλους, Αστροβατήματα, Προσωδίες, Ταξίμια, Εφύμνια, Αντιφωνίες, Ναυβάτες, Ηχοχρώματα, Απηχήματα, Παρεστιγμένα, Διαψάλματα, Μελίρρυτα, Τα Ένδοξα του Αγώνα.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Μάρθα Πυλιώτη και ζει στην Κηφισιά.

Το βιβλίο του, Τα κατά μέθεξιν δύσφραστα, είναι η δέκατη ποιητική του συλλογή.