Ποιήματα τσέπης

10,00 8,00

978-960-426-902-0

10,00 8,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Τα «Ποιήματα τσέπης» αποτελούν μια συλλογή από μικρά στιχουργήματα που γράφτηκαν κατά το διάστημα 1983-1990 και τα οποία χωρίζονται σε τρεις ενότητες: Ξόρκια - Σφήνες - Γρέζια.
 
Πρόκειται για ογδόντα επτά σταγόνες αποσταγμένης σκέψης που μοιάζουν με συνθήματα γραμμένα στον τοίχο ή με απαντήσεις σε ερωτήματα που για διάφορους λόγους δεν τέθηκαν ποτέ. Ποιήματα κοφτά και αυστηρά, όπως η φωνή ενός αδέκαστου εσωτερικού κριτή που δε χαρίζεται σε κανέναν. Μια μικρή δέσμη φωτός που μπαίνει από μια χαραμάδα και φωτίζει τις σκοτεινές γωνιές της ψυχής, αποκαλύπτοντας έναν υποκριτικό καθωσπρεπισμό. Ένας υπαίθριος γελωτοποιός που σαρκάζει το κοινό του αυτοσαρκαζόμενος.

Δείγματα γραφής:

Από την ενότητα «Ξόρκια»: Την ώρα που ισορροπείς / στη μέση του σχοινιού / να έχεις πάντα κατά νου / πως κάποιοι εύχονται να πέσεις.   

Από την ενότητα «Σφήνες»: Απ’ τις ρουφήχτρες του πελάγου / αν γλιτώσεις / οι καταβόθρες του ουρανού / σε περιμένουν.

Από τα «Γρέζια»: Έτσι μεγάλος και τρανός / που έγινες / σε βλέπω μετά θάνατον /
πλατεία ή δρόμο.

O Αλέκος Κατσιούρης έχει γεννηθεί στην Τρίπολη και ζει στην Αθήνα. Από τις εκδόσεις Ιωλκός κυκλοφόρησε το 2014 η ποιητική συλλογή του Πρόναοι και μετόπες, το 2017 τα Ποιήματα τσέπης και το 2021 η συγκεντρωτική έκδοση Ποιήματα 1972-2012. Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε ποιητικές ανθολογίες και έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Τα Καράβια με ξένη σημαία είναι το πρώτο του βιβλίο με διηγήματα.

Βάρος 190 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

,

Μήνας έκδοσης

Μάρτιος

Έτος Έκδοσης