Ο βράχος του Ντουρή

Διηγήματα

10,00 8,00

ISBN: 978-960-640-034-6

10,00 8,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Ο σεμνός και διεισδυτικός διηγηματογράφος με την ευαισθησία του αντιλαμβάνεται και καταγράφει τα πράγματα του κόσμου μας με σαφήνεια, προγραμματισμό, αλήθεια, στοχασμό. Είναι μια φωνή διαμαρτυρίας, μια κατάθεση ψυχής, μια ανάταση, γιατί μορφοποιεί τη σκέψη σε όραμα, το βίωμα σε μνήμη, την ανάμνηση σε έκφραση, την ύλη σε μορφή. Δουλεύει ασταμάτητα με πάθος και ειλικρίνεια πετυχαίνοντας όλους τους στόχους του με τον καλύτερο τρόπο. Το έργο του έχει αγνότητα, γλαφυρότητα και δικαίως αποσπά την προσοχή και τον έπαινο όλων.

Ο Πέτρος Χουτζούμης γεννήθηκε στον Πειραιά όπου τελείωσε το Γυμνάσιο. Έκτοτε ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά. Είναι ιδρυτής της ημερήσιας εφημερίδας Βοιωτική ΩΡΑ, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Το πρώτο του θεατρικό έργο Γήταυρος (εκδόσεις Δωδώνη, 1983) τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο. Μεταφράστηκε στη ρωσική και ιταλική γλώσσα και παίχτηκε από το «Θέατρο της ημέρας» σε σκηνοθεσία Λάκη Κουρετζή. Στο Φεστιβάλ Ιθάκης απέσπασε επιπλέον τρία βραβεία (Ενδυματολογία-σκηνογραφία Ανδρομάχη Μοντζολή, Μουσική Κώστας Λιάκουρης). Τα έτη 1987-1990 οργάνωσε και διηύθυνε το Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς, όπου και σκηνοθέτησε με επιτυχία τα έργα Λεύτερο Ζευγάρι του Ντάριο Φο και Ο Τίγρης του Μάρεϊ Σίσγκαλ. Τη θεατρική σεζόν 2002-2003 παίχτηκε επί εννέα μήνες στην Αθήνα, στο «Θέατρο της ημέρας», το έργο του Όνειρα και εφιάλτες (σκηνοθεσία Λάκη Κουρετζή, σκηνικά-κοστούμια Ανδρομάχη Μοντζολή). Η παράσταση δέχτηκε τιμητική πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και παραστάθηκε δύο ημέρες στο θέατρο «Σκαραβαίος» των Βρυξελλών.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς διετέλεσε και Πρόεδρος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς την τριετία 1982-1984. Βιογραφικό του έχει δημοσιευθεί στη Βιογραφική εγκυκλοπαίδεια του Νεότερου Ελληνισμού 1830-2010, στο Who’s who – Ελληνικό Βιογραφικό Λεξικό 2008-2009, στο The European millennium who’s who 2000, στο Λεξικό της Ελληνικής Διανόησης 2008 κ.ά. Ο βράχος του Ντουρή είναι το όγδοο βιβλίο του.

Βάρος 190 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Είδος

Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, , ,

Μήνας έκδοσης

Μάρτιος

Έτος Έκδοσης