Χωματόδρομος

Μυθιστόρημα

20,00 18,00

978-960-640-180-0

20,00 18,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:
  • Απόσπασμα

Λόγος χειμαρρώδης. Μνήμες καταγεγραμμένες απνευστί. Σε ένα σκηνικό μεσοαστικής κοινωνίας. Η περιγραφή περιστρέφεται σαν κύκλος που κλείνει στο τέλος. Είναι η ιστορία μιας πόλης στα μέσα του 20ου αιώνα, εκτεινόμενη και σε παλαιότερες εποχές. Με την ανάμειξη φανταστικών στοιχείων ισορροπεί ανάμεσα στο βάρος της περιρρέουσας και ευρύτερης ιστορικής και κοινωνικής ατμόσφαιρας και στην κατανόηση των χαρακτήρων από τη μια και των λαθών από την άλλη, με τα πρόσωπα να επανεμφανίζονται πότε εδώ και πότε εκεί στα διάφορα τοπόσημα της πόλης, ορίζοντας τον χώρο και τον χρόνο όπου διεξάγεται η δράση.

Μέσα από μακροπερίοδες παραγράφους και συνταρακτικές περιγραφές, εμπλέκει τα πραγματικά με φανταστικά, τους αθώους έρωτες, τα πάθη, τα καθημερινά, τα ξεκαρδιστικά ή γελοία, τα παράτολμα, τα ταπεινά, που αφορούνε τόσο τους πρωταγωνιστικούς όσο και τους περιστασιακούς χαρακτήρες, όπου ο καθένας τους με τις σημαντικές ή καθημερινές πράξεις του, αντιδρά με έντονες ή ευτράπελες συγκρούσεις καθώς συμμετέχει στο κοινωνικό περιβάλλον, σε μια κρίσιμη περίοδο ταραχών, όπου το μέλλον είχε προαναγγελθεί.

Ο Ρόης Παπαγγέλου γεννήθηκε το 1941. Είναι αρχιτέκτονας και πολεοδόμος. Διετέλεσε Καθηγητής Μετάφρασης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως ανώτατο στέλεχος, και ως διευθύνων περιβαλλοντικών πολεοδομικών έργων. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο (34 ποιητικές συλλογές, 9 βιβλία με μεταφράσεις ξένης ποίησης, 3 βιβλία με θεατρικά, 2 λεξικά, και 2 μυθιστορήματα). Του έχει απονεμηθεί το βραβείο «Πνευματικής Δημιουργίας» από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων. Είναι Επίτιμο μέλος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, και μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Λογοτεχνών. Έχει γράψει επιστημονικές εργασίες, λογοτεχνικά δοκίμια και άρθρα κι έχει μεταφράσει ξένους ποιητές. Δικά του ποιήματα έχουν σχολιαστεί και μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.

Βάρος 450 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, , ,

Μήνας έκδοσης

Νοέμβριος

Έτος Έκδοσης

Ενιαία τιμή βιβλίου

ΝΑΙ