Ο δρόμος

Ποιήματα

10,00 8,00

978-960-426-920-4

10,00 8,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Ποιητική συλλογή της Άννας-Πάλμας Κωνσταντίνου (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ευαγγελίας Χατζητρύφωνος). Η δημιουργός, μετά από μια πολύχρονη μάχη, που χρωμάτισε το καλλιτεχνικό της έργο και τη ζωή της, έφυγε θαρραλέα και ήσυχα –έχοντας την οικογένειά της γύρω της– τη νύχτα της 14ης Σεπτεμβρίου 2016.

Δείγμα γραφής από το ομώνυμο ποίημα:

–Ο ΔΡΟΜΟΣ

Η μοναξιά –σου λέω– είναι μονόδρομος·
στο βυθό και στην αυγή, στο σταυροδρόμι,
στη σιγή, ενώ όλα γύρω βοούν,
στην ερημιά, ενώ όλα γύρω συνωστίζονται.
Όσο κι αν αγάπησες όσο κι αν σ’ αγάπησαν
τα βήματα προς το τελικό άγνωστο είναι μοναχικά.
Το φορτίο όλο στου οδοιπόρου την πλάτη
κι ο δρόμος σπάνια σύντομος.

Άννα-Πάλμα Κωνσταντίνου είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ευαγγελίας Χατζητρύφωνος. Γεννήθηκε το 1946 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε αρχιτεκτονική και διέπρεψε στον τομέα της αναστήλωσης βυζαντινών μνημείων. Παντρεύτηκε το 1972 και απέκτησε στη συνέχεια τα δύο παιδιά της. Εργάστηκε, ερεύνησε, δημοσίευσε ενώ παράλληλα είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες που εκφράζονταν με τη ζωγραφική, τη συλλογή αντικειμένων τέχνης και την ποίηση.

Η καλλιτεχνική της φύση την ακολουθούσε διαρκώς κι άφηνε τα σημάδια της, σε οτιδήποτε δημιουργούσε. Αντιπάλεψε με την επάρατη νόσο και νίκησε μια πρώτη φορά. Παντρεύτηκε ξανά το 1996 και στη συνέχεια δημιούργησε πολυποίκιλα μαζί με το σύζυγό της. Πάλεψε ξανά με την ασθένεια το 2013, ενώ το 2015 απέκτησε δυο εγγόνια που της έδωσαν μεγάλη χαρά κι ευτυχία. Μετά από μια πολύχρονη μάχη, που χρωμάτισε το καλλιτεχνικό της έργο και τη ζωή της, έφυγε θαρραλέα και ήσυχα –έχοντας την οικογένειά της γύρω της– τη νύχτα της 14ης Σεπτεμβρίου 2016.

Βάρος 250 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

,

Μήνας έκδοσης

Σεπτέμβριος

Έτος Έκδοσης