Μετά τον τρόμο

Η πολιτική βία με πρόσχημα τον ανθρωπισμό.

18,00 14,40

978-960-426-442-1

18,00 14,40

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Ο πλέον ριζοσπαστικός σύγχρονος φιλόσοφος της Βρετανίας στον τομέα της Φιλοσοφίας της Σκέψης και της Λογικής, Τεντ Χόντεριχ, μας προτείνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση των βαθύτερων αιτίων και των συνεπειών των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Στον απόηχο των γεγονότων εκείνης της ημέρας, το βιβλίο μάς θέτει ενώπιον του ερωτήματος των ηθικών ευθυνών των ίδιων των δυτικών κοινωνιών, για την έξαρση της διεθνούς τρομοκρατίας. Σημαδεύει ανεξίτηλα και ανασκάπτει την περίφημη ηθική του Ανθρωπισμού της εποχής μας. Στρέφεται κατά της συμβατικής και απερίσκεπτης «ηθικής» των εξουσιαστών του πλανήτη μας.

Όπως τόνισε άλλωστε και ο Νόαμ Τσόμσκι: Μέσα στην πλημμυρίδα της «φιλολογίας της τρομοκρατίας», αυτή εδώ η μελέτη ξεχωρίζει ως ασυνήθιστη, πρωτότυπα διαφωτιστική και προκλητική. Καθοδηγεί τον αναγνώστη, με σαφήνεια και δυναμισμό, από τις θεμελιώδεις ιδέες γύρω από τις έννοιες του «καλού» και της αξιοπρεπούς ζωής, προς την ενατένιση των πραγματικών και εγγύτατων ζητημάτων που πρέπει να βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος μας. Πρόκειται για μια συναρπαστική και εντυπωσιακή συνεισφορά στο πώς πρέπει να σκεφτόμαστε για προβλήματα τα οποία είναι πολύπλοκα, οδυνηρά και επείγοντα.

Το βιβλίο του Τ. Χόντεριχ είναι μια πρόκληση και συγχρόνως μια δοκιμή σκεπτικισμού για τον αναγνώστη. Είναι ένα βιβλίο γραμμένο με ανοιχτό πνεύμα κι αφάνταστη νοητική δύναμη.

Ο Τεντ Χόντεριχ, γεννημένος στον Καναδά το 1933, είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Philosopher: A Kind of Life» και ήταν Καθηγητής Σκέψης και Λογικής στην έδρα «Grote» στο University College London. Μεταξύ των σημαντικότερων εκδόσεών του συγκαταλέγεται το «Πόσο ελεύθερος είσαι;» (Ιωλκός, 2007), το «Μετά τον τρόμο» (Ιωλκός, 2007), καθώς και το «Οι πόλεμοι της τρομοκρατίας» (Ιωλκός, 2007). Η πρώτη έκδοση του «Πόσο ελεύθερος είσαι;» μεταφράστηκε σε επτά γλώσσες.

Βάρος 590 g
Διαστάσεις 15 × 23 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Μεταφραστής

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Σειρά

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, , , , ,

Μήνας έκδοσης

Φεβρουάριος

Έτος Έκδοσης