Με τα τεθωρακισμένα του Κόκκινου Στρατού

Η αντεπίθεση και η νικηφόρος πορεία προς το Γ΄ Ράιχ 1942-1945

21,00 16,80

960-426-402-8

21,00 16,80

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Το βιβλίο «Με τα τεθωρακισμένα του Κόκκινου Στρατού» αποτελεί την ατμοσφαιρική αφήγηση του Γιεβγκένι Μπεσόνοφ σχετικά με τα χρόνια της θητείας του στην εμπροσθοφυλακή του Κόκκινου Στρατού και τις καθημερινές του αναμετρήσεις με τους Γερμανούς.

Με απόλυτη ειλικρίνεια και εντιμότητα, ο συγγραφέας καταθέτει τη συγκλονιστική του μαρτυρία, αποκαλύπτοντας πώς ήταν να πολεμά κανείς στο Ανατολικό Μέτωπο. Εκεί διαδραμάτισε και ο ίδιος το δικό του ρόλο στην τιτάνια σύγκρουση και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της συντριπτικής κατάρρευσης του Γ΄ Ράιχ. [...] Το βιβλίο αυτό ζωντανεύει με τρόπο συναρπαστικό τις μεγάλες μάχες, τις συμπλοκές και τις εχθροπραξίες, που δοκίμασαν τις ανθρώπινες δυνάμεις των στρατιωτών, στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές και φέρνει στο φως όλη τη βιβλική τραγικότητα και τη φρίκη του πολέμου στο Ανατολικό Μέτωπο.

Ο Γιεβγκένι Μπεσόνοφ γεννήθηκε στη Μόσχα το 1923. Το 1943 αποφοίτησε από στρατιωτική ακαδημία και υπηρέτησε στον Κόκκινο Στρατό με το βαθμό του ανθυπολοχαγού. Τραυματίστηκε το 1945 στη διάρκεια της μάχης για το Βερολίνο. Το 2003 εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία το βιβλίο του «Με τα τεθωρακισμένα του Κόκκινου Στρατού» που βασίζεται στις πολεμικές εμπειρίες του.

Βάρος 710 g
Διαστάσεις 15 × 23 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Μεταφραστής

,

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Σειρά

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, , , , ,

Μήνας έκδοσης

Μάρτιος

Έτος Έκδοσης