Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και η διαχρονική της πορεία (3 τόμοι)

45,00 36,00

978-960-426-772-9

45,00 36,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Η «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών», έχοντας κιόλας συμπληρώσει 80 χρόνια από την ίδρυσή της, έχει περάσει από διαδοχικές φάσεις ακμής και δοκιμασιών: αντιμετώπισε τη ναζιστική Κατοχή, αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία της επί Χούντας, διασπάστηκε κ.ά. Παρ’ όλα αυτά επέζησε και συνεχίζει να προσφέρει στην πολιτιστική ζωή του τόπου.

Ο Γιώργος Σταυράκης –μέλος της Εταιρίας– δούλεψε μ’ ενθουσιασμό για σημαντικό χρονικό διάστημα συγκεντρώνοντας στοιχεία για τους ανθρώπους που πέρασαν από τις τάξεις της, είτε στα διοικητικά της όργανα είτε ως απλά μέλη. Έτσι προέκυψε το παρόν τρίτομο έργο, στις σελίδες του οποίου παρελαύνουν – σχεδόν με τη μορφή λεξικού – οι λογοτέχνες, μέλη.
Στο έργο «Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και η διαχρονική της πορεία» του Γιώργου Σταυράκη αποφεύγονται οι αξιολογήσεις και γενικότερα τα κριτικά σχόλια. Ο αναγνώστης, μελετητής στις σελίδες του βιβλίου μπορεί να βρει τα στοιχεία συγκεκριμένου συγγραφέα και να σχηματίσει μια γενική εικόνα για όλο αυτόν τον κόσμο, που ανάμεσά του συναντάει κανείς και τα μεγαλύτερα ονόματα της Λογοτεχνίας μας.

Ο Γιώργος Σταυράκης γεννήθηκε το 1948 στη συνοικία «Απόλλων» του Πειραιά. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από την Ίο και της μητέρας του από τη Σμύρνη.
Παρουσιάστηκε στα γράμματα το 1978 με την ποιητική συλλογή «42 Ποιήματα». Έχει ανθολογηθεί και βραβευθεί για το έργο του. Ασχολείται και με τη ζωγραφική σε καμβά και σε πέτρα.

Στο πρώην δημαρχείο του Χαλανδρίου πραγματοποίησε την πρώτη του έκθεση το 1995 κι έχει συμμετάσχει ακόμη σε δύο ομαδικές εκθέσεις.
Υπήρξε πρόεδρος του λογοτεχνικού συλλόγου «Έπος», πάρεδρο και στη συνέχεια τακτικό μέλος της «Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών» από το 1980. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της, γραμματέας της «Επιτροπής Κρίσης Νέων Μελών».