Επαφές και προσεγγίσεις

21 λογοτεχνικές μορφές

12,00 9,60

960-426-181-9

12,00 9,60

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Ο συγγραφέας Ηλίας Σιμόπουλος, σε μια απ' τις καλύτερες στιγμές του, διεισδύει στο έργο και την προσφορά 21 Ελλήνων δημιουργών (Γρηγόρης Ξενόπουλος, Γιάννης Κονδυλάκης, Οδυσσέας Ελύτης, Νίκος Παππάς, Γιάννης Κορδάτος, Νικηφόρος Βρεττάκος, Νίκος Σημηριώτης κ.ά.).

Ο ποιητής Ηλίας Σιμόπουλος γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1913 στον Κραμποβό (σήμερα Καστανοχώρι) Αρκαδίας. Τελείωσε την Νομική Σχολή, και το Γαλλικό Ινστιτούτο. Μιλούσε Γαλλικά, Αγγλικά και Ρώσικα. Από μαθητής στο γυμνάσιο είχε αρχίσει να γράφει ποιήματα και κείμενά του δημοσιεύονταν στη Διάπλαση των Παίδων, την Παιδική Χαρά και άλλα έντυπα. Στο διάστημα 1934-1936 ήταν Γραμματέας της Καλλιτεχνικής Επιτροπής στην Ενωτική Συνομοσπονδία των Εργατών Ελλάδας και σκηνοθέτης στο Εργατικό της Θέατρο.

Το 1946 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή. Μεσολάβησε ο Εμφύλιος Πόλεμος. Με το τέλος του, κυκλοφόρησε το 3ο ποιητικό έργο του και έγινε μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών το 1959, και της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών το 1960. Διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών και στα δύο Λογοτεχνικά Σωματεία.

Είχε δώσει σειρά διαλέξεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είχε δημοσιεύσει πλήθος μελετήματα σ’ ελληνικά και ξένα περιοδικά. Είχε πάρει μέρος και σε πολλά διεθνή συνέδρια. Βιβλία του μεταφράστηκαν και κυκλοφόρησαν σε Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακία, Σουηδία, και ποιήματά του περιέχονται και σε πολλές ξένες ανθολογίες. Πολλά από τα έργα του έχουν μελοποιηθεί από Έλληνες και ξένους συνθέτες.

Το 2011 η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών τον πρότεινε για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, στις 31 Αυγούστου 2015.

Βάρος 570 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Σειρά

Άλλοι συντελεστές

Θέμα

,

Μήνας έκδοσης

Ιανουάριος

Έτος Έκδοσης