Ελεύθερος αχθών

Ποιήματα

10,00 8,00

978-960-426-941-9

10,00 8,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Η συλλογή σκιαγραφεί κάποια από τα δομικά στοιχεία της ψυχής του ανθρώπου, τα εργαλεία και τη συμπεριφορά τους ώστε να επιτευχθεί η ισορροπία.

Τα ψυχικά άχθη –με τη μορφή του φόβου, της μοναξιάς, της αποτυχίας, της γήρανσης, των ματαιώσεων– αντιμετωπίζονται πρωτίστως ως αποβλητέα. Ωστόσο εναλλακτικά μπορεί να εκλογικεύονται ή ν’ αντισταθμίζονται με τ’ αντώνυμά τους  προκειμένου να φθάνει στις εκφάνσεις της ευτυχίας.

Για τον ποιητή, εκείνος που περιοδικά απελευθερώνεται από τα άχθη του, είναι κυρίαρχος της ζωής του· την ορίζει και τη διαμορφώνει.

Ο Κωνσταντίνος Λυντέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι απόφοιτος του 29ου Λυκείου Αθηνών και πτυχιούχος Παιδαγωγός του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η συμβουλευτική γονέων, η σχολική ψυχολογία και η ψυχανάλυση αποτελούν επιπλέον αντικείμενα σπουδών κι ενδελεχούς ενδιαφέροντός του. Στα χρόνια των σπουδών του εξέδιδε το λογοτεχνικό περιοδικό Ένωση. Από το 1999 διευθύνει μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο Όλγα το ιδιωτικό νηπιαγωγείο – βρεφονηπιακό σταθμό Μελωδίες της Πλώρης στο Μαρούσι όπου ασκεί και το επάγγελμα του παιδαγωγού. Είναι πατέρας δύο παιδιών, του Στέργιου και της Μελίνας. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται ποιητικά και θεατρικά έργα, μικρά διηγήματα, ιστορίες και παραμύθια για μικρά παιδιά. Ως στιχουργός και μουσικός μελοποιεί και συνθέτει. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά κι εφημερίδες. Από τα πολυάριθμα θεατρικά του έργα τα τελευταία χρόνια κατ’ επιλογή έχει παρουσιάσει σε κεντρικές σκηνές των Αθηνών με πρωταγωνιστές παιδιά προσχολικής ηλικίας τα εξής: Ήταν κάποτε μια κόρη, Όλα τα φύλλα της ροδιάς, Η μεγαλύτερη ευτυχία, Το μονοπάτι του Ονείρου, Με το φως της Αυγής. Ο Ελεύθερος αχθών είναι η τρίτη του ποιητική συλλογή.

Βάρος 200 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

,

Μήνας έκδοσης

Φεβρουάριος

Έτος Έκδοσης