Δημόσια γραφή

Ποίηση

10,00 8,00

978-960-426-537-4

10,00 8,00

Σε απόθεμα

SKU978-960-426-537-4 Categories, Brand:
Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Τριάντα δύο ποιήματα συνθέτουν τη συλλογή. Βαθιά πολιτικοποιημένος, ο ποιητικός λόγος της δημοσιογράφου Φώφης Κορίδη –άλλοτε τρυφερός και άλλοτε σκληρός– αποτυπώνει τους προβληματισμούς της νέας γενιάς που ακροβατεί ανάμεσα στις προ(σ)κλήσεις του σήμερα και τις παρακαταθήκες (αλλά και τις περιχαρακώσεις) του παρελθόντος...

***

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ξανά από την αρχή οι υποθέσεις μας
Ένας πάκος η χαρτούρα
Ένας πουλημένος αρχηγός
Πολλοί επίδοξοι αντικαταστάτες
Φρούδες ελπίδες για αλλαγή
Χιλιοειπωμένα συνθήματα
Σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο
Όλα είναι όμοια με τις προηγούμενες

Η Φώφη Κορίδη είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μιλά αγγλικά και γαλλικά. Το 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο Ασπρόμαυρες συνθέσεις (εκδόσεις Ιωλκός) και το 2009 την ποιητική συλλογή Δημόσια γραφή (εκδόσεις Ιωλκός) .

Έχει εργαστεί -μεταξύ άλλων- στην εφημερίδα Το Βήμα, στα περιοδικά Ταχυδρόμος, National Geographic, Ram, Δίφωνο, HiTech, TRAVELER National Geographic, Rom, στην πύλη in.gr, σε εκπομπές της ΕΤ3 και του Star και στην ημερήσια οικονομική εφημερίδα Κέρδος. Διετέλεσε επί σειρά ετών εκλεγμένη εκπρόσωπος στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κι εκλεγμένο μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ.

Κείμενά της έχουν επιλεγεί και διδαχθεί στη σχολική ύλη της Β’ Γυμνασίου, στο μάθημα της λογοτεχνίας.

Σήμερα είναι υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).

Βάρος 220 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

Θέμα

,

Μήνας έκδοσης

Ιούνιος

Έτος Έκδοσης