Στρατιώτης των SS (ψηφιακή ανάγνωση)

Μνήμες πολέμου και συνειδήσεις 1942-1945

2,30

960-426-380-3-DV

2,30

Ψηφιακή ανάγνωση - Διάρκεια: 45 ημέρες

Το βιβλίο είναι η προσωπική αφήγηση της ζωής του συγγραφέα κατά τα χρόνια του πολέμου, τα οποία πέρασε πρώτα ως μαθητής και μετά ως μέλος των Waffen SS, στα οποία κατετάγη στην αρχή του 1943 και σε ηλικία δεκαεπτά ετών. Επί ενάμιση χρόνο ο συγγραφέας πολέμησε ως πολυβολητής στο 11ο Ορεινό Σύνταγμα της 6ης Μεραρχίας SS-Nord.

Το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του το πέρασε στις αρκτικές και υποαρκτικές περιοχές της Σοβιετικής Καρελίας και της Φινλανδίας, ενώ αργότερα πολέμησε στα δυτικά σύνορα του Γ΄ Ράιχ. Το βιβλίο αυτό, γραμμένο με τρόπο έντιμο, ευθύ και θαρραλέο, αποτελεί ένα πολύτιμο δώρο για τον ιστορικό και το μελετητή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και μια πολύτιμη προσθήκη στην εργογραφία, παρέχοντάς μας μια ολοκληρωμένη εικόνα των χαρακτηριστικών, τα οποία μετέτρεψαν τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις σ' έναν επίφοβο και σκληρό αντίπαλο. Ο αναγνώστης θα εκτιμήσει, αλλά και θα απολαύσει την εξαιρετικά λεπτομερή, και ταυτόχρονα απόλυτα ακριβή, περιγραφή των πολεμικών επεισοδίων.

Ο Johann Voss (Γιόχαν Βος) γεννήθηκε στη Γερμανία στα μέσα της δεκαετίας του ’20. Σε ηλικία 17 ετών κατατάχθηκε εθελοντικά στις μάχιμες μονάδες των SS (Waffen-SS) του Γ΄ Ράιχ. Πολέμησε τους Σοβιετικούς στη Βόρεια Καρελία με την 6η Μεραρχία SS-Nord, την περίοδο 1943-44, και τους Αμερικανούς, το 1945, στην Αλσατία της Γαλλίας. Αιχμαλωτίστηκε το 1945 από τα Συμμαχικά Στρατεύματα και παρέμεινε σε στρατόπεδο αιχμαλώτων για δύο έτη (1945-46).

Μεταπολεμικά επέστρεψε στη Γερμανία, όπου παντρεύτηκε κι άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου. Το 2002 εκδίδεται για πρώτη φορά στην Αμερική το βιβλίου του «Στρατιώτης των SS», που βασίζεται στις πολεμικές εμπειρίες του, που στην αρχική τους μορφή γράφτηκαν κατά την περίοδο της αιχμαλωσίας του.

Πώς θα διαβάσετε online το βιβλίο

Η ψηφιακή ανάγνωση είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες που έχουν κάνει login στο λογαριασμό τους κι έχουν αγοράσει το δικαίωμα ψηφιακής ανάγνωσης.

  1. Δημιουργήστε ή συνδεθείτε στο λογαριασμό σας  κάνοντας click για εγγραφή ή σύνδεση εδώ.
  2. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας κι αγοράστε το βιβλίο επιλέγοντας «Ψηφιακή ανάγνωση» (όταν το βιβλίο διατίθεται σε έντυπη μορφή).
  3. Μετά την αγορά σας επισκεφθείτε ξανά αυτήν τη σελίδα και κάντε click στο αντίστοιχο κουμπί για να διαβάσετε online το βιβλίο.
  4. Μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε στην ενότητα «Ψηφιακές αναγνώσεις» του λογαριασμού σας και να δείτε όλα τα βιβλία που έχετε αγοράσει για ψηφιακή ανάγνωση.

Η σύνδεση στο λογαριασμό σας είναι υποχρεωτική για να μπορέσετε να αγοράσετε δικαιώματα για ψηφιακή ανάγνωση βιβλίων.