Στοίχημα ζωής

10,00 8,00

960-426-370-6

10,00 8,00

Στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν. Το όνειρο διεκδικεί το μερτικό του αφού μορφοποιείται και παίζει το ρόλο ισορροπιστή ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό.
Η συγγραφέας Φαίδρα Ζαμπαθά - Παγουλάτου στις ιστορίες της «Στοίχημα ζωής» δίνει μια γεύση ζωής και θανάτου, αγάπης και έρωτα, μοναξιάς κι απαντοχής. Σε μια ανθρώπινη, ποιητική και ζεστή ατμόσφαιρα ξετυλίγεται το κουβάρι με πόνο, θλίψη αλλά και με πίστη κι αισιοδοξία.

Η Φαίδρα Ζαμπαθά-Παγουλάτου, κόρη του λογοτέχνη Κούλη Ζαμπαθά, γεννήθηκε στην Αθήνα,. Σπούδασε Γαλλική και Ιταλική λογοτεχνία. Το 1962 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Σταγόνες από φως» (ποίηση). Από τότε ακολούθησαν 19 ποιητικές συλλογές, τρία δοκίμια, δύο πεζά, καθώς και μεταφράσεις των Χομπσμπάουμ, Ντιντερό, Ζάλλερ, Λεοπάρντ κι αρκετών Γάλλων ποιητών. Το 1964 γίνεται μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της οποίας εκλέγεται Γενική Γραμματέας ανελλιπώς μετά τη μεταπολίτευση ως το 1982 όπου αποσύρεται. Αγωνίστηκε στο συνδικαλιστικό τομέα για τα αιτήματα του κλάδου των λογοτεχνών. Την ίδια εποχή γίνεται μέλος του Δ.Σ. της Στέγης Καλών Τεχνών και Γραμμάτων του ΥΠΠΟ. Έδωσε πολλές διαλέξεις για την ειρήνη κι ενάντια στα πυρηνικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πήρε μέρος σε λογοτεχνικά συνέδρια όπως στο Βερολίνο και τη Φλωρεντία. Έδωσε διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα, σε δήμους και σχολεία, για τη λογοτεχνία και το βιβλίο και παρουσίασε τα έργα σπουδαίων λογοτεχνών. Συνεργάστηκε επί χρόνια με τον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.

Το 1984 τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Πόλης από το Δήμο Αθηναίων για τη συμμετοχή και το έργο της στον εορτασμό για τα 150 χρόνια της Αθήνας, επί Δημαρχίας Δ. Μπέη. Το 2003, της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από το 7ο Συμπόσιο Αθήνας για την «Ποίηση και Δοκίμιο», ενώ το 2009 βραβεύτηκε από την ΕΕΛ για το σύνολο του έργου της και τη συνδικαλιστική της δράση ως Γεν. Γραμματέας. Έχει ανθολογηθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Μεξικάνικα.

Απεβίωσε το 2021.

Βάρος 130 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Θέμα

, , , , ,

Μήνας έκδοσης

Μάρτιος

Έτος Έκδοσης