Όσα φύλαξε ο καιρός

Ποιήματα

12,00 10,80

ISBN: 978-960-426-860-3

12,00 10,80

Προσθήκη στη wishlist Γίνεται προσθήκη Είναι στη wishlist
Κωδικός978-960-426-860-3 Κατηγορίες, Συγγραφέας:

Η συλλογή αποτελείται από πενήντα μελοποιημένα ποιήματα που δεν τα έσβησε το σφουγγάρι της προσωπικής μνήμης.

Ο δημιουργός μάς εκμυστηρεύεται ότι σχεδόν δύο δεκαετίες έχουν περάσει από τότε που γράφτηκε το πρώτο ποίημα. Θυμάται ήταν μικρό, όχι παραπάνω από δέκα γραμμές. Από τότε μέχρι σήμερα βρίσκονται στο συρτάρι του σίγουρα πάνω από διακόσια ποιήματα και στίχοι. Ξαφνικά μια μέρα μαζεύτηκαν στο νου του τυχαία πενήντα κι άρχισαν να συνομιλούν μεταξύ τους. Τα περισσότερα μάλιστα εκπροσωπούσαν θέματα που φαινομενικά έμοιαζαν ετερόκλητα: ιστορίες κοινωνικές, ερωτικές, για ταξίδια, για μπαρ, για το διάστημα, υπαρξιακές, χιουμοριστικές, σουρεαλιστικές, φιλοσοφικές κ.τ.λ.

Όλα έδειχναν πως μάλλον δε θα κατάφερναν να συνυπάρξουν αρμονικά αν δεν υπήρχε μια μαγική και αόρατη δύναμη να τα σμίξει. Η μουσική είναι κείνη η ορμή που πάντοτε βρίσκει τον τρόπο το αταίριαστο να το κάνει ταιριαστό. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που είπαν κατά καιρούς πως μέσ’ από τα αντίθετα δημιουργείται η καλύτερη αρμονία.

Ο Δημήτριος Π. Νάσκος γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί.
Σπούδασε Μουσικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Πολιτισμικές Σπουδές (Σημειωτικές δομές και πρακτικές) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Κατά καιρούς έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πολιτισμού, ιστορίας της τέχνης, δημιουργικής και θεατρικής γραφής.
Το Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το πρώτο του αλληγορικό παραμύθι με τίτλο «Rabbit Man» και το Μάρτιο του 2016 ένα άλμπουμ σε δικούς του στίχους και μουσική με την ονομασία «Οι άνθρωποι αλλάζουν».
Από το 2008 ασχολείται ερασιτεχνικά με την αστρονομία.

Βάρος 0.19 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Θέμα

,

Άλλοι συντελεστές

Είδος

Μήνας έκδοσης

Ιούλιος

Έτος Έκδοσης