Νικόλαος Πλαστήρας

Ιστορική βιογραφία

15,00 13,50

ISBN: 960-426-399-4

15,00 13,50

Εξαντλημένο

Προσθήκη στη wishlist Γίνεται προσθήκη Είναι στη wishlist

Ένα έργο βαθιάς κατάρτισης και εγκυρότητας που προσεγγίζει σε βάθος το ιστορικό πρόσωπο και την πορεία του Έλληνα Στρατηγού και πολιτικού.

Ο Νικόλαος Πλαστήρας, εμβληματική φυσιογνωμία στην επική εξόρμηση του Νέου Ελληνισμού για την εθνική ολοκλήρωση τη δεκαετία 1912-1922, πρωτεργάτης στις νίκες αλλά και σωτήρας τις ώρες που η ήττα οδηγούσε στη συμφορά, ηγέτης της Επανάστασης του 1922, εγγυητής της ταραγμένης δημοκρατίας του Μεσοπολέμου αλλά και πολιτικός που έδωσε σώμα και ψυχή στην πρώτη μεταπο-εμική προσπάθεια για εθνική συμφιλίωση, συνιστά, χωρίς υπερβολή, σύμβολο και πρότυπο των εθνικών και δημοκρατικών αγώνων του ελληνικού λαού. Ήταν ο άνθρωπος που πιστοποίησε με τη δράση του την ακατάλυτη ενότητα έθνους και δημοκρατίας. Παράλληλα, ήταν ο άνθρωπος που με την ασκητική ζωή του αναδείχθηκε σε αξεπέραστο υπόδειγμα ανιδιοτελούς ηγέτη. Η μορφή του, αχτίδα από το φως και το ήθος του 1821, υπενθυμίζει πάντα μιαν άλλη Ελλάδα που χά-θηκε οριστικά μετά το θάνατό του.

Το βιβλίο  είναι χωρισμένο σε 19 κεφάλαια, περιέχει φωτογραφικό υλικό, βιβλιογραφία και ευρετήριο και αποτελεί το 16ο αυτοτελές βιβλίο τής  σειράς «Ιστορία» των Εκδόσεων Ιωλκός, η οποία είναι μια από τις δημοφιλέστερες και ευπώλητες σειρές ελληνικής ιστορίας που κυκλοφορούν.

Ο Κώστας Χατζηαντωνίου γεννήθηκε το 1965 στη Ρόδο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση. Ιστορικός ερευνητής και δοκιμιογράφος, είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής πε­ριοδικών και εγκυκλοπαιδικών εκ­δό­­σεων όπου έχει δημοσιεύσει πλη­θώρα ιστορικών, πολιτικών και λογο­τεχνικών κειμένων. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών. Από τις εκδόσεις Ιωλκός κυκλοφορούν 4 ιστορικά του βιβλία: «Μικρά Ασία», «Κύπρος 1954-1974», «Θεόδωρος Πάγκαλος» και «Νικόλαος Πλαστήρας». Το 2011 τιμήθηκε με το βραβείο λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μυθιστόρημά του «Αγκριτζέντο».

Βάρος 490 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Σειρά

Θέμα

, , ,

Έτος Έκδοσης

Είδος

Βιβλίο