Μπλε θυσία

Ποιήματα

10,00 8,00

978-960-640-021-6

10,00 8,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Η συλλογή είναι διανθισμένη με 18 ποιήματα. Γράφτηκε ως επί το πλείστον στη Σύρο, κατά το σύντομο πέρασμα του ποιητή από την «ευγενική αρχόντισσα των Κυκλάδων».

Τα ποιήματα απηχούν εν πολλοίς την αυτοπαρατήρηση, τον ψυχολογικό τρόπο σκέψης του ανθρώπου, το στοχασμό έξω από τα όρια της κοινωνικής και πνευματικής περιχαράκωσης, την ανάγκη για σοφιστεία ως εργαλείο επιβίωσης στους σύγχρονους καιρούς και την αδέξια κλίση του θανάτου στο πρίσμα της προσφυγιάς, ισορροπώντας στο σχοινί του καινοφανούς, μιας παραπέρα αίσθησης, χαρακτηριστικό της γραφής του δημιουργού.

Ο Αθανάσιος Τζίκας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1982. Απόφοιτος του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων (μετεκπαιδευθείς στη Ραδιολογία), εργάζεται σήμερα ως ιατρικός τεχνολόγος. Από την παιδική του ηλικία ασχολείται με τη συγγραφή. Το 2012 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή Αποίμαντος νους. Την ίδια χρονιά βραβεύεται από την αστική εταιρεία Διοτίμα και Μούσες. Ακολουθεί το 2015 η ποιητική συλλογή Χαιρετισμοί. Έργα του έχουν δημοσιευθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά Ποιείν, Οροπέδιο, Θράκα και Poetics. Ποίημά του ανθολογήθηκε στον τόμο Κορφολογώντας εποχών την προίκα.