Μικρά Ασία

Ο απελευθερωτικός αγώνας (1919-1922)

26,00 20,80

978-960-426-278-6

26,00 20,80

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Η Μικρασιατική Εκστρατεία υπήρξε η πιο εξωστρεφής περίοδος της νεοελληνικής ιστορίας, αυτή που σφράγισε τη ζωή και τη μοίρα του Ελληνισμού. Ο συγγραφέας - ερευνητής Κώστας Χατζηαντωνίου, με το βιβλίο Μικρά Ασία, καταγράφει με λεπτομέρειες τις στρατιωτικές, διπλωματικές και πολιτικές παραμέτρους μιας εποποιίας που άρχισε με το θαύμα της «Μεγάλης Ελλάδας» και τελείωσε με τη συμφορά της προσφυγιάς.

Η πίστη, ο αγώνας, οι νίκες αλλά και η διχόνοια, η ήττα, η φυγή ζωντανεύουν μέσα από σελίδες γραμμένες με ζήλο και επίμονη αναζήτηση της αλήθειας, για μια επιχείρηση που μπορούσε να έλθει σε αίσιο πέρας, αν οι Έλληνες ήσαν αντάξιοι της ιστορικής ευκαιρίας...

Ο Κώστας Χατζηαντωνίου γεννήθηκε το 1965 στη Ρόδο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση.

Ιστορικός ερευνητής και δοκιμιογράφος, είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής περιοδικών και εγκυκλοπαιδικών εκ­δό­­σεων όπου έχει δημοσιεύσει πλη­θώρα ιστορικών, πολιτικών και λογο­τεχνικών κειμένων.

Από τις εκδόσεις Ιωλκός κυκλοφορούν πέντε ιστορικά του βιβλία: «Μικρά Ασία», «Κύπρος 1954-1974», «Θεόδωρος Πάγκαλος», «Νικόλαος Πλαστήρας», «Ιστορία της νεότερης Ελλάδας».

Το 2011 τιμήθηκε με το βραβείο λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μυθιστόρημά του «Αγκριτζέντο».

Βάρος 850 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Σειρά

Άλλοι συντελεστές

Θέμα

, ,

Μήνας έκδοσης

Μάρτιος

Έτος Έκδοσης

Τρέχουσα έκδοση

Δ΄

Ημερομηνία τρέχουσας έκδοσης

Νοέμβριος (2021)