Μαρτυρικές μαρτυρίες

Ποιήματα

10,00 8,00

978-960-426-897-9

10,00 8,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Οι λέξεις, λεπταισθησίες στιγμιαίων προσωπικών συναισθηματισμών με ομφαλό το εγώ –κατά το δημιουργό, που δε χρησιμοποιεί σημεία στίξης, επειδή πιστεύει πως στην Ποίηση, όλα αυτά, είναι τείχη ή σταθμοί ανάπαυσης που δεν μπορούν, όμως, να σταματήσουν τις εκρήξεις του πνευματικού ηφαιστείου–, ακολουθούν το δρόμο τους όπως κι ο ορίζοντας τον ουρανό μέχρι που χάνεται στο άπειρο.

Ο προσωπικός τρόπος γραφής, εκφράσεως και ποιητικής καταδεικνύουν πως το λεξιλόγιο δεν είναι θέμα ταξινομήσεων αλλά απλώς θέμα κατανοήσεων.

Στο Μουσείο των απεγνωσμένων υπάρξεων, ακουμπά Το ψυχόδραμα του Οδυσσέα και Η νύχτα που δεν ήταν νύχτα προηγείται της Τύφλωσης του φάρου της Αλεξάνδρειας…

Ο Χαράλαμπος Π. Λειψός γεννήθηκε στην Κάτω Ζώδια της Κύπρου, σήμερα υπό τουρκική κατοχή. Είναι διδάκτωρ νομικών (LL.D.) και διδάκτωρ πολιτικών επιστημών (Ph.D.). Δίδαξε στα πανεπιστήμια του Bordeaux και του Oran. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, εργάστηκε ως δικηγόρος, διηύθυνε μια καθημερινή κυπριακή εφημερίδα κι έκτισε ένα εργοστάσιο μηχανέλαιων στη βιομηχανική ζώνη Λάρνακας. Απογοητευμένος από την πολιτική των στασιμοτήτων, επέστρεψε στη Γαλλία, δικηγόρησε πάνω από τριάντα χρόνια και τώρα είναι δικηγόρος ε.τ. Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερις ποιητικές συλλογές του στα ελληνικά, δέκα ποιητικές συλλογές στα γαλλικά κι ένα βιβλίο τέχνης. Εκτός τη νομική επιστήμη και τη λογοτεχνία, είναι και ζωγράφος με δημιουργία πέραν των 1.500ων έργων, μέρος των οποίων παρουσιάζεται σε πολλά βιβλία τέχνης και δημοπρασιών.

Βάρος 320 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

,

Μήνας έκδοσης

Μάρτιος

Έτος Έκδοσης