Κρήτη 1941

Η «παράδοσή» της από τον Τσόρτσιλ στο Χίτλερ

26,00 20,80

978-960-426-437-7

26,00 20,80

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Μια εργασία πρωτότυπη, διεξοδική και επαρκέστατα τεκμηριωμένη, που με αυτήν ο συγγραφέας της θέτει το ζήτημα της «βολικής ήττας» των Βρετανών στην Κρήτη και αναζητά τις βαθύτερες διπλωματικές και γεωπολιτικές αιτίες της.

Ο Δρ. Ηλίας Φιλιππίδης καταρρίπτει το βρετανικό μύθο ότι δεν ήταν δυνατό στρατιωτικά να κρατηθεί η Κρήτη και έπειτα από 66 χρόνια αποκαθιστά την αλήθεια για μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, η οποία δυστυχώς έχει παρεξηγηθεί ως περιφερειακή.

Η έρευνα αναζητεί τις ευθύνες στον ίδιο τον Τσόρτσιλ, ο οποίος είχε πάρει προκαταβολικά την απόφαση να αφήσει τους Γερμανούς να καταλάβουν το νησί, αφού όμως εξοντωθούν οι αλεξιπτωτιστές. Οι λόγοι είναι πολλοί και αφορούν στην Κύπρο, το Σουέζ, την προετοιμαζόμενη επίθεση του Χίτλερ κατά της Ρωσίας, ακόμη και τη μεταπολεμική τύχη της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Εάν η Κρήτη είχε μείνει ελεύθερη, η τύχη της μεταπολεμικής Ελλάδας θα ήταν διαφορετική.

Η έκδοση είναι εμπλουτισμένη με φωτογραφικό υλικό, ευρετήριο κυρίων ονομάτων και στρατιωτικών μονάδων.

Ο Ηλίας Φιλιππίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1945. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βόνης (Γερμανία), όπου και απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών.

Έχει διδάξει στη Νομική Σχολή της Θράκης (Ειδικός Επιστήμων), στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνο­μίας (Τακτικός Καθηγητής) και στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (Εισηγητής).

Από το 1990 εκλέγεται Μέλος του Προεδρείου της Διεθνούς Επιστημονικής Ένωσης Παγκοσμίου Οικονομίας και Παγκοσμίου Πολιτικής του Βερολίνου.

Ασχολείται με κομβικά και εξελικτικά θέματα του ελληνικού και ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.

Βάρος 830 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Σειρά

Άλλοι συντελεστές

Θέμα

, , , , ,

Μήνας έκδοσης

Μάρτιος

Έτος Έκδοσης