ΓυμνΆσματα

Ποιήματα

10,00 8,00

978-960-426-869-6

10,00 8,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Η Ποίηση δεν αναζητά αναγνώστη, μα εξομολογητή, προσδοκώντας να τη δεχτεί όπως είναι. Γυμνή, ματωμένη, άκρως καταγγελτική, μα ατόφια, αποσκοπώντας στην Κάθαρση. Να σπαράξει στα βλέμματα, σαν βρέφος που τινάχτηκε βαθιά απ' τη μήτρα των εγκεφαλικών νευρώνων του δημιουργού.

Η συλλογή «ΓυμνΆσματα», αρωματισμένη συναισθηματικά και εκφραστικά με έναν αέρα Τέχνης μεσοπολεμικού νεοσυμβολισμού-Γενεάς της διάλυσης, είναι αφιερωμένη στους απανταχού ποιητές, μα πρωτίστως, τιμής ένεκεν, στον πρωτοστάτη του μοντερνισμού εδώ στην Ελλάδα, Κ. Γ. Καρυωτάκη.

Ένα πανίσχυρο κοκτέιλ ειρωνείας, πικρίας κι αυτοσαρκασμού για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια γύρω μας. Προβληματισμός κι αγωνία για το παρόν και το μέλλον των ανθρώπων, μέσα σε ογδόντα σελίδες άπλετου λυρισμού. Μία αγωνία, που μας κρατάει –άγνωστο το γιατί…– ακόμη ζωντανούς.

Ο Γεώργιος Π. Τερζής γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται μόνιμα στη Σητεία Κρήτης. Τα πρώτα ποιήματα (κλασικού έμμετρου ύφους) άρχισε να τα δημοσιεύει σε λογοτεχνικές ψηφιακές σελίδες στις αρχές του 2014.
Έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Ποιήματά του συμπεριλαμβάνονται σε πανελλήνιες «Ποιητικές Ανθολογίες» και στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από Κρητικούς μουσουργούς.

Βάρος 200 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

,

Μήνας έκδοσης

Ιούλιος

Έτος Έκδοσης