Χειμωνιάτικα φεγγάρια

Ποίηση

10,00 8,00

978-960-426-726-2

10,00 8,00

Εξαντλημένο

Ο αναγνώστης μέσα από το βιβλίο «Χειμωνιάτικα φεγγάρια» (εκδόσεις Ιωλκός, 2013) θα έρθει σε επαφή με τον ποιητή Βασίλη Τσακίρογλου. Με έναν ποιητή που κινείται στο φως και στην αλήθεια, υπογραμμίζοντας τη δύναμη που ασκεί η ποίηση μες στο σύμπλεγμα των τεχνών.

Περιγραφικός, με μια λυρική πέννα γεμάτη τρυφερότητα, ξεσκεπάζει την ευαισθησία του και προσφέρει στον αναγνώστη ομορφιά, αρμονία, βαθιά σκέψη και στοχασμό. Μια ευγενική μορφή που κεντρίζει άμεσα το συναισθηματικό στοιχείο μέσα από διεργασίες ποιητικές.

Ο Βασίλης Τσακίρογλου γεννήθηκε στο Κερατσίνι, από γονείς πρόσφυγες από τη Σμύρνη και το Αϊδίνιο.
Είναι πτυχιούχος εκτελωνιστής κι ομιλεί αγγλικά και γαλλικά. Εργάστηκε ως σύμβουλος επί τελωνειακών θεμάτων στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, που έζησε πάνω από σαράντα χρόνια.
Υπήρξε αθλητής στίβου, κριτής και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Βοιωτίας Εύ­βοιας.
Ασχολείται με το θέατρο και τη λογοτεχνία. Σε συνεργασία με το μαέστρο Todor Kabakchiev, που διευθύνει μουσικά σχήματα σε Αθήνα, Λιβαδειά, Ναύπακτο, παρουσίασε από σκηνής μεγά­λους καλλιτέχνες, όπως τους Σταύρο Κουγιουμτζή, Μάριο Τόκα, Μίμη Πλέσσα, Νότη Μαυρουδή, Ηλία Ανδριόπουλο, Μα­ρία Φαραντούρη, Δημήτρη Μπάση κ.ά.
Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας των «Φίλων του λόγου» και του περιοδικού «Εμβόλιμον».
Στην Ελλάδα κυκλοφορούν πέντε ποιητικές συλλογές του. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε γνωστά λογοτεχνικά περιοδικά κι έχουν μελοποιηθεί από τον T. Kabakchiev.

Βάρος 120 g
Διαστάσεις 17 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, ,

Μήνας έκδοσης

Μάιος

Έτος Έκδοσης