Αυγές και ψυχές για την Ευρώπη

Άχραντες σύμπνοιες και ένας αποχωρισμός (Ποίηση, Ζωγραφική)

15,00 12,00

978-960-426-955-6

15,00 12,00

Σε απόθεμα

SKU978-960-426-955-6 Categories, Brand:
Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

H τρίγλωσση ποιητική συλλογή, της Βούλας Μέγα, είναι μία ωδή στις χώρες που συνθέτουν την Ευρωπαϊκή Ένωση κι όχι απλά σαν συμπαίκτες σ’ ένα μοναδικό πολιτικό σχέδιο.
Τοπία με ψυχή, όραμα, ενέργεια, πολυπολιτισμικά κι ανεξάντλητα, πάμπλουτα μες στη διαφορά τους και τις ασυμφωνίες τους, προσκαλούν να μη ζούμε κάτω από την οριογραμμή της ποίησης.

Η ποιήτρια και ζωγράφος, ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπηρέτησε την ευρωπαϊκή υπόθεση με επιστήμη, τέχνη και πάθος. Γνώρισε τις χώρες της πάνω και πέρα από τις στατιστικές και τις συγκριτικές επιδόσεις. Προσπάθησε να γευτεί κάτι από τον πολιτισμό τους, τον πόθο τους γι’ αντίσταση, το πάθος τους για υπέρβαση, την επιθυμία τους για αδιάλειπτη αναγέννηση.

Έχει την πεποίθηση ότι η ευρωπαϊκή οικοδόμηση δεν είναι αταλάντευτη βεβαιότητα, είναι πολιτική επιλογή, δύσβατη κι απαιτητική, σε διαρκή μετεξέλιξη και πολυκύμαντο μέλλον. Ακουμπάει την ψυχή της στην αγωνία όλων των χωρών να μεταγγίσουν την ταυτότητά τους σε μία νέα πολιτισμική πραγματικότητα που τις υπερβαίνει και τις αναδεικνύει.

Τη στιγμή που η Ένωση ετοιμάζεται να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά, η Βούλα Μέγα ένωσε και πάλι τα ποιήματά της, τις υδατογραφίες της στο χωρόχρονο της δημιουργικής φαντασίας προσπαθώντας ν’ αγκαλιάσει τις χώρες της ΕΕ και να δημιουργήσει, να μοιραστεί νέες συγκινήσεις.

Η Βούλα Μέγα είναι διδάκτωρ πολεοδομίας, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της Γαλλικής Σχολής Γεωγραφικών Επιστημών και του Γαλλικού Ινστιτούτου Πολεοδομίας όπου έλαβε το DEA της και το διδακτορικό της δίπλωμα στην πολεοδομία και χωροταξία. Οι μεταδιδακτορικές της σπουδές περιλαμβάνουν έρευνα σε περιφερειακή πολιτική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Οικονομία Περιβάλλοντος και Ανάλυση Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.Το 2016 επιλέχθηκε από το Harvard Kennedy School of Government για ένα πρόγραμμα ηγετικής αριστείας.

Πολίτης του κόσμου με αφετηρία την Ελλάδα, διετέλεσε διευθύντρια έρευνας για τις πόλεις και την κοινωνική συνοχή στο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα στο Δουβλίνο και εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στο Παρίσι, για τη στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης. Από το 2001, είναι στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εργάζεται στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας, στις Βρυξέλλες.

Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων, δοκιμίων και άρθρων που εκδόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΟΗΕ, την UNESCO, τον ΟΟΣΑ και διεθνείς εκδοτικούς οίκους, κυρίως τον Sprin­ger, στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά. Έχει επίσης δημοσιεύσει τρεις ποιητικές συλλογές και εκθέσει σχέδια, ακουαρέλες και φωτογραφίες. Μία έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εστίασε στην καλλιτεχνία της για τις ευρωπαϊκές πόλεις.

Βάρος 450 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, , ,

Μήνας έκδοσης

Ιούλιος

Έτος Έκδοσης