Αισιοδοξία για μια καλύτερη ζωή

Ποιήματα

10,00 8,00

978-960-640-097-1

10,00 8,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:
  • Απόσπασμα

Αισιοδοξία για μια καλύτερη ζωή είναι ο τίτλος της νέας ποιητικής συλλογής της Δώρας Δ. Θεοφιλοπούλου που έρχεται να δώσει τον παλμό που πρέπει να ακολουθήσουμε στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και η εμπιστοσύνη στις υγιείς δυνάμεις της ανθρώπινης φύσης πρέπει να επικρατήσουν ούτως ώστε ο άνθρωπος να καταφέρει να προσεγγίσει την ευτυχία και να οδηγηθεί στην τελείωσή του.

Η Δώρα Δ. Θεοφιλοπούλου γεννήθηκε στη Λακωνία, στο Ξηροκάμπι του σημερινού Δήμου Φάριδος, το έτος 1938. Βίωσε τις πολεμικές και εμφυλιοπολεμικές περιπέτειες της ταραγμένης περιόδου 1940-1950, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν στην παιδική ψυχή της, όπως και στην ψυχή των άλλων παιδιών της Λακωνίας. Από μικρή έζησε σε δημοσιογραφικό περιβάλλον, καθώς ο πατέρας της εξέδιδε και διηύθυνε την εβδομαδιαία εφημερίδα «Εθνικός Φρουρός Λακωνίας», η οποία είναι η παλαιότερη εφημερίδα του Νομού. Σπούδασε Νομικά, καθώς και Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δημοσιογραφία στο Επαγγελματικό Κέντρο Δημοσιογράφων και Στελεχών Τύπου (Centre Professionel des Journalistes et des Cadres de la Presse) στο Παρίσι, όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στα οικονομικά. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα συνέχισε να εργάζεται ως επιστημονικός βοηθός στην έδρα της Δημοσίας Οικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και να ασκεί δικηγορία, ενώ εξακολούθησε να βοηθά τον πατέρα της στην έκδοση της εφημερίδος του, με την αποστολή ανταποκρίσεων και συνεργασιών της. Το 1994 ανέλαβε η ίδια την έκδοση του Εθνικού Φρουρού. Έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για το πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό της έργο.