Το «Νιλουφέρ»

Μυθιστόρημα

15,00 12,00

978-960-426-859-7

15,00 12,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Το «Νιλουφέρ» ήταν το ατμόπλοιο που μετέφερε τους κατοίκους από τα παράλια της Προποντίδας και της ΒιθυνίαςΚίος, Τρίγλια, Ελιγμοί, Μουδανιά– και το μόχθο τους –λάδι, σταφύλια, σύκα, μεταξωτά– στην αρχόντισσα Πόλη.

Ήταν, όμως και το καΐκι που έμελλε να σεργιανίσει τα ξεριζωμένα σώματά τους στις νέες –αφιλόξενες γι’ αυτούς– πατρίδες μετά την Καταστροφή· τις ψυχές τους τις είχαν θυμίαμα και καντήλι που σιγόκαιγε φωτίζοντας τα άγια χώματα των χαμένων πατρίδων.

Είναι το πλοίο που εκτίθεται μισοβουλιαγμένο και τσακισμένο σ’ έναν όρμο του Κορινθιακού Κόλπου, για να πιστοποιεί και ν’ αποτελεί το αποδεικτικό στοιχείο της εξιστόρησης μιας συγκλονιστικής διαδρομής 100 και πλέον χρόνων των πρωταγωνιστών και των απογόνων τους, που με ανυπέρβλητες δυσκολίες, αλλά με χαμόγελο και ρυθμό σμυρναίικο, ύφαιναν μια νέα ζωή.

Αδέλφια, που χάθηκαν, ξανασμίγουν μες στη θύελλα του Εμφυλίου Πολέμου, αξέχαστοι έρωτες ολοκληρώνονται στην Πόλη των Σεπτεμβριανών, σκονισμένες από τη λήθη ψυχές αναζητούνται μετά από πολλά χρόνια στις παλιές, αλησμόνητες πατρίδες.

Ο Νίκος Καζατζόπουλος γεννήθηκε στην Ιτέα Φωκίδας, Μικρασιάτης τρίτης γενιάς με αναφορές στη Σμύρνη και τους Ελιγμούς της Βιθυνίας. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ολοκληρώνοντας την καριέρα του ως Διευθυντής του Λυκείου Ιτέας, διδάσκοντας για 33 χρόνια σε γυμνάσια – λύκεια της Αθήνας και της Φωκίδας. Είναι συγγραφέας των μαθηματικών βιβλίων Ανάλυση Α΄ και Ανάλυση Β΄ για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Ανασύστησε το σύλλογο Μικρασιατών στην Ιτέα το 2008 και ήταν πρόεδρος για επτά συνεχή χρόνια με ενεργή δράση. Βιβλία του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Ντάρια είναι το τρίτο του μυθιστόρημα.

Βάρος 330 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, , ,

Μήνας έκδοσης

Μάιος

Έτος Έκδοσης