Τα λόγια της φωτιάς

10,00 8,00

978-960-426-890-0

10,00 8,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Η συλλογή αποτελείται από δύο ποιητικές συνθέσεις που αφορούν δύο διαφορετικές πλευρές του πολέμου.

Η πρώτη σύνθεση, «Το Φως και το Σκοτάδι», είναι η αφήγηση του χρονικού μιας επανάστασης, από την αφετηρία έως την πρώτη επιτυχία και την τελική αποτυχία. Η ματιά του ενός προσώπου παρακολουθεί τα νήματα διαφορετικών ανθρώπων που συμπλέκονται και απεικονίζουν σ’ ένα κολάζ τις πολλές και ιδιαίτερες πλευρές μιας σύγκρουσης.

Η δεύτερη σύνθεση, «Ο πόλεμος των ανθρώπων», είναι μια αλυσίδα σύντομων ποιημάτων, τα οποία φωτίζουν ίσως τον πιο δύσκολο πόλεμο, αυτόν της ανθρώπινης ψυχής, αποκαλύπτοντας τη συνείδηση του ατόμου και την πάλη του με τον κόσμο.

Ο Δαμιανός Τζούπης γεννήθηκε το 1993 στο Αγρίνιο, όπου κι ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Το 2011 εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ακολούθησε την κατεύθυνση της Κλασικής Φιλολογίας. Aποφοίτησε το 2015.
Ξεκίνησε να γράφει ποίηση όταν ήταν στην ηλικία των δεκαπέντε ετών. Ως μαθητής συμμετείχε το 2010 στον «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος» και βραβεύθηκε με το Β΄ Βραβείο. Έκτοτε ασχολείται συστηματικά τόσο με την ποίηση όσο και με την πεζογραφία.
Το έργο «Τα λόγια της φωτιάς» είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.

Βάρος 240 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Θέμα

,

Άλλοι συντελεστές

Μήνας έκδοσης

Νοέμβριος

Έτος Έκδοσης