Μετά την καταστροφή

Σμύρνη – Κατοχή: Μαρτυρία

15,00 12,00

978-960-426-309-7

15,00 12,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

1919: Η Σμύρνη ντύνεται στα γαλανόλευκα· τα πλήθη ραίνουν τα ελληνικά στρατεύματα με δάφνες και ροδοπέταλα...

1922: Ένας πολιτισμός καταρρέει. Η Σμύρνη καίγεται. Έριδες ταλανίζουν την Ελλάδα. Η μικρή Ευτέρπη κατορθώνει να περάσει στην αντίπερα όχθη για να ξαναρχίσει τη ζωή της σε μια φτωχογειτονιά του Πειραιά.

1940: Οι άνεμοι του πολέμου σαρώνουν την Ευρώπη. Πώς μπορεί μια γυναίκα μόνη να τα βάλει με το μένος των καιρών; Θα καταφέρει, άραγε, να σώσει τα παιδιά της από τη λαίλαπα του ναζισμού; Θα μπορέσει να κρατήσει την ψυχή της αναλλοίωτη και να διατηρήσει την ανθρώπινη ταυτότητά της;

Η συγγραφέας αναλαμβάνει μία δύσκολη αποστολή: Να καταγράψει τη μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή-Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα. Και φαίνεται πως το κατορθώνει, καθώς το ενδιαφέρον του αναγνώστη μένει αναλλοίωτο ως το τέλος του βιβλίου προσφέροντας συγκινήσεις, μελαγχολία, αφύπνιση στην ιστορική μνήμη και εντέλει αισιοδοξία.

Η Χριστιάννα Λούπα τελείωσε το Πά­ντειο Πανεπιστήμιο και τη Νομική Σχο­λή Αθηνών.

Έχουν εκδοθεί δύο πεζογραφήματά της και μία ποιητική συλλογή της.

Το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο του National Ethnic Press and Media Council of Canada για την προώθηση του Ελληνισμού στο εξωτερικό.

Βιογραφικό και ποιήματά της έχουν περιληφθεί στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Χά­ρη Πάτση (τόμος 27).

Αρθρογραφεί σε εφημερίδες της Ελ­λάδας και της Ομογένειας και είναι ιδρύτρια της ηλεκτρονικής εφημερίδας www.palmografos.com.

Βάρος 450 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Θέμα

, , , , ,

Μήνας έκδοσης

Ιούλιος

Έτος Έκδοσης